Ocena filma – Terminator: Temačna usoda

Očitno se še niso naveličali s Terminatorji. Po 28 letih film vrne Lindo Hamilton in Arnolda Schwarzeneggerja v glavnih vlogah. Ali to prinese kakšno spremembo v kakovosti? Pa si poglejmo.

Dva pogleda

Na film lahko gledaš iz več strani. Bom opisal svoj pogled, ki je s strani ogromnega fana prvih dveh delov ali pa pač nekoga, ki mu je vseeno za tiste filme.

Prvo druga verzija brez spoilerjev. Film je čisto okej. Se ne vleče preveč in ima dovolj akcije. Nekih hudih presežkov v igralskih predstavah sicer ni, je pa presenetljivo smešen. Slišati theme song Terminatorja je vedno fenomenalno. Novi liki so dobri in lahko se navežeš na njih. Tudi nov Terminator je zanimiv. Ampak ne gre brez drugega vidika. Ne beri naprej, če ne želiš pokvarjenega filma.

Linda in Arnold še obvladata
Linda in Arnold še obvladata.

V prvem delu je bil cilj Terminatorja ubiti Sarah Connor, ki bo rodila Johna. On bo zaustavil stroje oziroma Skynet. Njo brani Kyle Reese, vojak poslan iz prihodnosti. V drugem delu je bil cilj ubiti John Connorja, ki ga je branila njegova mati Sarrah Connor in pa sam Terminator v obliki Arnolda. Na koncu se žrtvuje in umre. In kako se nov film dobesedno požvižga na vse možno? Z vsem možnim. Ni logike, edino v tem, da mora biti nadaljevanje. To je požrešnost studija.

Kyle in Sarah v prvem delu
Kyle in Sarah v prvem delu.

V prvih desetih sekundah pokaže dogodek, ki je časovno vstavljen eno leto po drugem delu. John Connor, še vedno otrok in proti njemu pride Terminator in ga ubije. Bum! To je to. Dva dela kultne klasike vržena stran, samo, da imamo lahko nadaljevanje, ki ga nebi smelo biti. Dragi ustvarjalci, pustite klasike na miru. Lepo prosim dokler še imamo kakšno.

John Connor
John Connor.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Vsebina
Arnold in Linda
Teme
Logika nadaljevanja
Prejšnji članekTop vroči napitki za hladne dni
Naslednji članekNajbolj fluffy palačinke

Urednik portala Student.si

ocena-filma-terminator-temacna-usodaFilm, ki mu sam ne bi priznal nič. Obupno nadaljevanje ampak za nekoga, ki mu do Terminator franšize ni veliko bo čisto vredu. Linda Hamilton in Arnold sta še vedno odlična in vodita film. Zabaven akcijski film za katerega ne rabiš pričakovanj. Za tiste, ki pa franšizo obožujejo bo to razočaranje. Kyle in John oprostita. You deserved better.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.