Ocena filma – Tisto: Drugo poglavje

27 let po dogodkih iz prvega dela se Pennywise klovn vrne v Derry in znova ubija. Ekipa »luzerjev« se mora tako vrniti in izpolniti obljubo, ki so jo dali. Pokončati morajo morilskega klovna in se spet soočiti s svojimi strahovi.

Igralska zasedba je odlična

Bill Skarsgard je izjemen v vlogi klovna. James McCavoy in Jessica Chastain sta klasično dobra. Preseneti pa Bill Hader, ki v tem filmu izstopa in zopet pokaže kako dobri so lahko komiki v filmih. Za mali fun fact, notri igra tudi moški iz reklame za Old Spice. V flashbackih se pojavi tudi mlada ekipa iz prvega dela, ki je digitalno pomlajšana. A to opazi le tisti, ki se temu res posveti.

Zgube oziroma Loosers
Zgube oziroma Loosers.

Ne tako dober kot prvi del

Na kratko povedano ne. A to ne pomeni da je slab. Nasprotno je za drugi del skoraj značilno, da je slabši. Film je dolg skoraj tri ure, meni osebno pa se ni vlekel. Če bi bil nekaj deset minut krajši, bi šlo to le v dobro filma.

Pennywise ne pride tako do izraza kot v prvem filmu in s tem film izgubi tisto nekaj. Film ima nekaj strašljivih momentov, a zaradi pomanjkanja klovna niso tako močni. Vseeno to ne pomeni, da se ne boš ustrašil jump scareov.

Mlade zgube
Mlade zgube

CGI ali praktični efekti

Medtem, ko je Pennywise v celoti make up in prostetika je veliko tega filma računalniško obdelanega. Tako je prvi del Tisto bil bolj strašljiv prav zaradi uporabe praktičnih efektov. Drugi del je sicer večji, a v tem primeru več ni boljše ampak kvečjemu manj. Bolj kot gre uporaba računalnikov v filmih naprej, bolj priznavamo praktične efekte.

Bill Skarsgard kot Pennywise
Bill Skarsgard kot Pennywise

Zaključna misel

Film je malo več kot soliden. Igralska zasedba je fenomenalna v svojih vlogah in to rešuje ta film. Tako mlada, kot starejša verzija. Pennywise ne pride toliko do izraza, a je še vseeno dovolj strašen. Eden redkih primerov, ko lahko rečem, da je film boljši kakor knjiga ali izvirnik iz leta .

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Ocena filma: Tisto: drugo poglavje
Prejšnji članekChiara Ferragni Unposted: več od zgolj objavljanja lepih selfijev
Naslednji članekPriznani fotografi izbrali najboljše fotografije narejene s telefoni Huawei

Urednik portala Student.si

ocena-filma-tisto-drugo-poglavje27 let po dogodkih iz prvega dela se Pennywise klovn vrne v Derry in znova ubija. Ekipa »luzerjev« se mora tako vrniti in izpolniti obljubo, ki so jo dali. Pokončati morajo morilskega klovna in se spet soočiti s svojimi strahovi. Igralska zasedba je odlična Bill Skarsgard...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.