Ocena filma: Totalno odštekan izlet (Joy Ride)

Totalno odštekan izlet ali Joy Ride
Totalno odštekan izlet ali Joy Ride Foto: on joyride

Totalno odštekan izlet (Joy Ride) je komedija, ki so jo oglaševalo kot naslednika Prekrokane noči (Hangover) in Dekliščine (Bridesmaids). V svojem režijskem debiju je Adele Lim ustvarila precej zavidanja vredno komedijo, ki bi lahko za novo generacijo res postala to, kar sta bila za mnoge prej omenjena filma. Vse dokler ne bodo videli enega od njih.

Totalno odštekan izlet je režijski debi Adele Lim

Adele Lim je v scenarističnih vodah že več kot dvajset let, saj je delovala pri serijah Xena, One Tree Hill, Zasebna praksa, Las Vegas in drugih. Leta 2018 je skupaj s Petrom Chiarellijem v kina pospremila romantično komedijo Noro bogati Azijci (Crazy Rich Asians), skupaj s Qui Nguyen pa dve leti kasneje še Raya in poslednji zmaj (Raya and the Last Dragon). Scenarija za Totalno odštekan izlet ni napisala, saj sta ga spisali Cherry Chevapravatdumrong (Family Guy, The Orville) in Teresa Hsiao (Family Guy, American Dad!). Tokrat je sedla na režiserski stolček in pripeljala komedijo, ki si jo bomo na koncu leta 2023 – morda tudi desetletja – zagotovo zapomnili.

Sabrina Wu, Ashley Park, Sherry Cola in Stephanie Hsu v filmu Totalno odštekan izlet
Sabrina Wu, Ashley Park, Sherry Cola in Stephanie Hsu v filmu Totalno odštekan izlet Foto: on joyride

Ko gre Audreyino (Ashley Park) poslovno potovanje v Azijo po zlu, zaprosi za pomoč svojo divjo najboljšo prijateljico iz otroštva Lolo (Sherry Cola) in Kat (Stephanie Hsu), prijateljico s fakultete, ki je postala zvezda telenovele; nenačrtovano se jim pridruži tudi DeadEye (Sabrina Wu), Lolina ekscentrična sorodnica. Njihova epska izkušnja brez meja se spremeni v potovanje povezovanja, prijateljstva, pripadnosti in divjega razvrata.

Ne ravno Prekrokana noč in ne Dekliščina, a ravno pravšnji ogled za ljubitelje teh filmov

Glavni adut filma so štiri glavne junakinje, ki sicer niso na ravni družic ali volčjega tropa iz prej omenjenih filmov, a na svoj način izjemne in fantastične. Ashley Park se lahko z velikim veseljem distancira od serije Emily v Parizu, Stephanie Hsu jasno dokaže kako komičen talent je, Sabrinu Wu je z razlogom na lestvicah komikov, na katere moramo biti pozorni, Sherry Cola pa bo brez težav našla nove filme. Verjetno je lahko filmski svet vesel, da ne bo treba v vsakem filmu z azijskimi vlogami gledati Awkwafine, pa brez zamere.

Totalno odštekan izlet je prijateljska komedija, ki se precej zanaša na vulgarnost
Totalno odštekan izlet je prijateljska komedija, ki se precej zanaša na vulgarnost Foto: on joyride

Producenta filma sta Seth Rogen in Evan Goldberg, a se njun vpliv na celotno zgodbo niti ne čuti. Verjetno zato, ker v njem ne igrata Seth Rogen in James Franco, a se film vseeno ne naslanja toliko na obstoječe komedije. Resda smo že videli štiri prijateljice oziroma prijatelje, ki se odpravijo na izlet, ta pa se sprevrže v alkohol, droge in sklepanje prijateljstev, a se čuti drugače. Totalno odštekan izlet v določenem trenutku ni komedija, temveč odlična drama, zaradi katere se vprašamo, kje je naš prostor pod soncem.

Kar nekaj prizorov v filmu je eksplicitnih, pri čemur opozarjamo, da ni tiste z občutljivim želodcem. Če pa imaš nekoliko pokvarjen smisel za humor in nisi (pre)hitro užaljen zaradi komedije, potem si našel svoj naslov.

Svež in nadvse vulgaren veter v svetu komedije

Ljubitelji Prekrokane noči in Dekliščine, brez skrbi. Ta film ni boljši od dvojca, ki je zaznamoval zadnjih petnajst oziroma dvajset let. Vsekakor pa je po dvanajstih letih od Dekliščine oziroma deset od zadnjega Hangoverja svež veter vulgarnosti, pompoznosti in komedije. Vseeno pa istočasno pravi ogled za tiste, ki so si želeli film v stilu prej omenjenih klasik.

Joy Ride [Totalno odštekan izlet] | redband trailer | v kinu od 6. julija

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Totalno odštekan izlet (Joy Ride)
Prejšnji članekDo popolne postave kar doma: Kako doma ustvariti osnovno vadbeno rutino?
Naslednji članekSlovenija ukinja tobak? Prvi korak bo ukinitev kadilnic
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-totalno-odstekan-izlet-joy-rideTotalno odštekan izlet (Joy Ride) je komedija, ki so jo oglaševalo kot naslednika Prekrokane noči (Hangover) in Dekliščine (Bridesmaids). V svojem režijskem debiju je Adele Lim ustvarila precej zavidanja vredno komedijo, ki bi lahko za novo generacijo res postala to, kar sta bila za...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.