Ocena filma: Venom 2

Venom 2 je nadaljevanje uspešnice iz leta 2017, ki je zaslužila skoraj devetsto milijonov dolarjev. Ustvarjalci so obljubljali še bolj ambiciozno nadaljevanje in temu primerno postregli z vsemi lastnostmi. Režiser naj bo Andy Serkis, ki je mojster računalniške animacije in dvogovornega lika. Nasproti Tomu Hardyju in njegovemu Eddieju Brocku oziroma Venomu bo stal Woody Harrelson v vlogi Cletusa Kasadyja oziroma Carnaga. Dva največjega negativca svojega sveta se borita in vprašanje je, kako slab bi bil film šele, če v njem ne bi bilo Toma Hardyja.

Venom 2 je film, zgrešen v vseh pogledih in pojmih

Prvi Venom ni bil slab film, vsekakor pa ni bil odličen. Večino gledalcev je presenetil prav zaradi tega, ker ni bil slab. Vsekakor bi šlo lahko boljše, a za prvi vstop k liku je bil vsaj zadovoljiv. Tom Hardy lahko na svojih ramenih nosi še tako slab film, kar v svojih filmih prakticira že več let.  Bil je pozabljiv, a zabaven film v sklopu svojega trajanja. Prizor na koncu filma je nakazal, da bo v novem delu nasproti stal Cletus Casady, igral pa ga bo Woody Harrelson. Carnage je prispel. Ne čisto tako.

Carnage je žalosten primer izgubljenega navdiha
Carnage je žalosten primer izgubljenega navdiha

Prvo opozorilo pred ogledom filma je, da traja le devetdeset minut. Dlje traja animirani Levji kralj, kar lahko pomeni tudi izjemnost filma, a ne v tem primeru. CGI stvorenje traja devetdeset minut in se vleče dlje kot Skrito življenje Terrenca Malicka, ki traja 175 minut in nima niti odstotka toliko akcije. In ne rabi je, ker ni tak film. Venom 2 bi se najbolj približal filmu Midway, ki smo ga lahko videli pred dvema letoma. Veliko pompa za nič konkretnega, čeprav je nekaj tam, kar bi lahko bilo dobro. Enako je pri nadaljevanju Venoma.

Venom 2 brez Toma Hardyja ne bi obstajal

Tom Hardy je dober, o tem ni dvoma. Woody Harrelson nima veliko kakovostnih trenutkov, enako je z Naomie Harris in Michelle Williams. Film se preveč posveča nepomembnim trenutkom, ki so dobesedno zviti iz trte in služijo le temu, da se zgodi naslednji akcijski prizor. Preveč je prepuščeno naključjem in tako ne dobimo nič, kar bi nas razveselilo oziroma pustilo navdušene. Tudi Carnage je le pobarvan Venom, ki nima veliko za početi in je daleč od svojega lika, kot ga mnogi poznajo iz stripov. Oh, le kako dober bi bil film, če bi bil plus osemnajst oziroma imel R rating. Verjetno nič kaj boljši, saj scenarij ni dober, igralci posledično nimajo za početi nič pametnega in zgodba je dolgočasna. Pohvaliti je vredno le animatorje, ki so svoje delo opravili dobesedno brezhibno, to pa je tudi vse. Zamujena priložnost in le izgovor studia, da izpolni pogodbo do obljubljene trilogije o Venomu.

Venom 2 je postregel z nekaj lepimi posterji, a nič kakovosti v filmu
Venom 2 je postregel z nekaj lepimi posterji, a nič kakovosti v filmu

Venom 2 je morda najslabši film tega leta

Venom 2 je eden najslabših, če ne celo najslabši film tega leta, ki ne ponudi nič novega. Vse že videno, vse že občuteno in slišano. Venom 2 je film, ki smo ga videli že mnogokrat in narejenega veliko bolj kakovostno. Naj se pozabi in se ga naredi dobrega ali pa pač preprosto priključi Spider-Manu v Marvelovem univerzumu. Verjamem, da bodo mnogi v tej uri in pol našli nekaj točk užitka in smeha, a bo šlo bolj za skomigovanje z glavo kot karkoli drugega. Najboljši del filma je pesem, ki se predvaja v odjavni špici in to pove veliko. Gledalec bo ostal brez zadovoljstva in luštalo se mu bo čokolade, kar je v resnici tudi prava zgodba filma. Venom, ki si želi čokoladice ali možganov.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSodelujem pri movembru, a imam slabo brado! Kako priti do boljše brade?
Naslednji članekČakanje na službo. Zakaj je proces zaposlitve tako dolg?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.