Ocena filma: Vi ljudje (You People)

Vi ljudje (You People) je zgrešen primer komedije
Vi ljudje (You People) je zgrešen primer komedije Foto: on netflix

Vi ljudje (You People) je Netflixova komedija, za katero bi lahko rekli, da je bila v filmskem svetu kar močno pričakovana. Režiral jo je Kenya Barris, ki stoji za uspešno in kvalitetno serijo black-ish. Scenarij je napisal skupaj z Jonahom Hillom, ki je v filmu prevzel tudi glavno vlogo. Poleg njega pa zaigrajo še Lauren London, Eddie Murphy, Nia Long, Julia Louis-Dreyfus in David Duchovny.

Vi ljudje, Netflixova kvazi komedija

Zaplet filma je preprost in viden že ničkolikokrat. Ezra Cohen (Jonah Hill) je nezadovoljen uslužbenec posredniškega podjetja, ki se želi ukvarjati s svojim podkastom. Ko spozna prelepo Amiro Mohammed (Lauren London) se hitro zaljubita in nadaljujeta skupno pot. Sem kaj pozabil? Seveda, najbolj pomembno stvar. On je beli žid ona pa temnopolta muslimanka.

Eddie Murphy in Lauren London v Netflixovem filmu Vi ljudje
Eddie Murphy in Lauren London v Netflixovem filmu Vi ljudje Foto: on netflix

Ko morata spoznati starše in jih spoznati še med seboj nastane kar nekaj norih in zabavnih dogodivščin. No, vsaj moralo bi nastati. Kar nastane v Netflixovem filmu Vi ljudje je en gromozansko velik cringe. Če je imela trilogija Njeni tastari (Meet the Parents) le nekaj trenutkov, ob katerih smo se zdrznili, pri tem filmu ti trenutki lezejo iz naših uporabniških računov na Netflixu.

Ker je komedija polna talentiranih ljudi, bo nekaj prizorov smešnih. O tem ni dvoma. Vprašanje je le, koliko časa bo ta smeh trajal, saj nas že za ovinkom čaka neprijetna situacija. Film skuša steči podiranju stereotipov nasproti na način, ki bi bil zabaven in hkrati poučen, a se ob tem spotakne v grablje, ki ga udarijo direktno po nosu. Vi ljudje je samo potencial, ki je bil izgubljen pri eksekuciji le tega. Žal.

Jonah Hill in Julia Louis-Dreyfus v filmu Vi ljudje
Jonah Hill in Julia Louis-Dreyfus v filmu Vi ljudje Foto: on netflix

Zgrešen potencial Netflixove komedije

Težko je najti prizor, ki bi bil bolj neroden od prepiranja Eddieja Murphyja, Davida Duchovnyja, Julie Louis-Dreyfus in Nie Long o tem, ali sta suženjstvo ter holokavst pojma oziroma dogodka, ki se lahko enačita. Rasnim stereotipom doda nekaj še kultura. Saj veš, kulturaKo pa se film ne ukvarja s temi vprašanji, je že kar žalostno pod povprečjem. Prizori si sledijo po istem kopitu, zaradi neinovativnosti oziroma pomanjkanja dobre izvedbe prvotne ideje, pa filmu ne gre odpustiti dolgočasja. In prav zaradi tega lahko konec filma napoveš še pred njegovim začetkom. Ker z izjemo nekaj posrečenih prizorov (najpogosteje v dueto Murphy-Hill) ne ponudi ničesar novega, je to še en v vrsti Netflixov upov, ki bo neverjetno hitro padel v brezno pozabe.

You People | feat. Eddie Murphy and Jonah Hill | Official Teaser | Netflix

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Ocena
Prejšnji članekNovi album Little Simz: NO THANK YOU
Naslednji članekLuka Mesec: »Vrtec v Sloveniji bi moral biti zastonj«
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

ocena-filma-vi-ljudje-you-peopleVi ljudje (You People) je Netflixova komedija, za katero bi lahko rekli, da je bila v filmskem svetu kar močno pričakovana. Režiral jo je Kenya Barris, ki stoji za uspešno in kvalitetno serijo black-ish. Scenarij je napisal skupaj z Jonahom Hillom, ki je v...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.