Ocena filma: Yesterday

V zadnjem letu smo dobili kar nekaj glasbenih filmov, ki se osredotočajo na življenja in dela znanih glasbenikov. Tokrat so v ospredju stopili The Beatles, ampak v malce drugačni različici. Pesmi so ostale iste, samo glasbenikov ni nikjer. Dobesedno.

Amaterski glasbenik Jack Malik poskuša uspeti v svetu glasbe, a mu nikakor ne uspe. Neke noči pa po vsem svetu za nekaj sekund zmanjka elektrike, Jacka v tistem trenutku zbije avtobus in ko se prebudi v bolnišnici, ugotovi, da se nihče na svetu ne spomni slavne pop skupine.

Jack brska po spletu za slavno skupino
Skupine na spletu nikakor ne more najti.

Jack to izkoristi in začne pesmi prodajati kot svoje. Precej hitro ga opazi glasbena založba in celo sam Ed Sheeran, ki je gotovo eden izmed bolj atraktivnih delov filma. Jack tako odide v Los Angeles, kjer podpiše pogodbo za album, vendar ga stalno muči vest, saj pesmi niso njegove.

Ob vsem tem pa mu preglavice povzroča še ljubezen, saj mu njegova najboljša prijateljica izpove ljubezen, vendar se Jack kljub odpravi na drug konec sveta. Film je poln klasičnih uspešnic Beatlov, topline prijateljstva in smešnih trenutkov.

Skupina The Beatles
Njihove pesmi so priljubljene še danes

Gotovo se ga splača pogledati, saj ti resnično ogreje srce in te motivira, da nikoli ne obupaš nad svojimi sanjami. Glasba seveda igra glavno vlogo, vendar ne zasenči igralcev in film zato deluje kot poklon slavni skupini.

Priporočam ga vsem, ki bi si radi popestrili deževen vikend in uživali v toplini te glasbene romance. Mogoče ni ravno najboljši glasbeni film, zagotovo se ne more meriti z Bohemian Rhapsody, vendar to niti ne poskuša. Je bolj lahkotna hvalnica glasbi in ljubezni.

Yesterday Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers

Urednica revije Študent

Prejšnji članekŠtudent v Gambiji: Za otroke sveta
Naslednji članek2020 bo Daniel Craig zadnjič zaigral v vlogi Jamesa Bonda
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.