Ocena filma: Zlohotnica: Vladarica zla

Po petih letih sledi nadaljevanje zgodbe o Zlohotnici, v katero se je zopet preobrazila Angelina Jolie. Gre še za enega v vrsti Disneyevih filmov. Angelini se tudi tokrat pridruži Elle Fanning kot princesa Aurora (Zora v prevodu), družbo pa jim dela še nekaj znanih imen. Michelle Pfeiffer, Chiwetel Eijofor in Ed Skrein.

Angelina Jolie

Kot že mnogo let prej je še vedno fabulozna. Edina prava izbira za vlogo Zlohotnice in tudi po dnevih razmisleka, mi ne uspe najti dostojne zamenjave zanjo. Ker je pač ni. Vloga ji je pisana na kožo, a vseeno vemo, da Angelina niti približno ni hudobna. Blede polti, z velikimi rogovi in izstopajočo rdečo šminko vsem pokaže, da je ena najbolj fotogeničnih žensk na svetu.

Angelina kot Zlohotnica
Angelina kot Zlohotnica.

Neizkoriščen potencial

Razen manjše izjeme v vlogi Michelle Pfeiffer, ki pa bi tudi lahko bila boljša, so vsi igralci popolnoma neizkoriščeni. Chiwetel Ejiofor ima komaj deset minut časa, da se čustveno navežemo nanj. Ed Skrein je v filmu zato, da je pač v filmu. Popolnoma enako so neizkoriščeni vsi ostali, z izjemo Jolieve in Fanningove, ki v trenutkih pokaže, zakaj je ena najboljših igralk. Tega seveda niso krivi igralci, še režiser in marsikdo drug tudi ne. Film je pač narejen za uživanje v filmu in ne za globlje razmišljanje o obstoju.

Elle Fanning, Angelina Jolie in Sam Riley
Elle Fanning, Angelina Jolie in Sam Riley.

Več ne pomeni boljše

Film izgleda res lepo in vsa fantastična bitja izgledajo prikupno. Že začetni dialog v stilu scenaristov Igre prestolov (Danny kinda forgot about the Iron fleet) ti da znak, da moraš izklopiti logiko in pustit vprašanja: »Zakaj, kako, kaj?« doma. Očitno se je nadaljevanje moralo zgoditi in tukaj je.

Zlohotnica: Vladarica zla (Maleficent 2)

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Vsebina
Angelina Jolie
Izkoriščanje potenciala
Pravljičnost
Prejšnji članekPolna omara, pa nič pametnega za obleči? Čas je za jesensko čiščenje
Naslednji članekBarcelona v plamenih, ljudje na ulicah

Urednik portala Student.si

ocena-filma-zlohotnica-vladarica-zlaFilm narejen za mlajše, a ravno dovolj »odrasel« za odrasle. Potenciala ima ogromno, izkoriščenega je le nekaj. Film za tiste, ki bi radi svojo boljšo polovico peljali na zmenek v kino. Uživala bosta saj je film lep, sproščen in duhovit

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.