Polna omara, pa nič pametnega za obleči? Čas je za jesensko čiščenje

1. Izprazni omaro

Vse, kar imaš v omari, preloži na posteljo. Tako boš imel realen pregled nad svojimi stvarmi.

2. Zavrzi oblačila, ki jih ne potrebuješ

Brez usmiljenja. Česar nisi oblekel več kot dve leti, ne potrebuješ. Premajhna in prevelika oblačila nam v omari povzročajo kaos in zgrešeni nakupi z etiketo nam nikoli ne bodo prišli prav. Če so oblačila v dobrem stanju jih podari dobrodelnim organizacijam. Strgane, ponošene ali trajno umazane kose nemudoma zavrzi, saj pokvarijo še tako dober outfit.

I have absolutely nothing to wear

3. Uporabi košare

Pobrskaj po podstrešju ali v kleti. Če ne najdeš nič pametnega, ni panike. V trgovinah je možno kupiti razne zabojčke in košare iz različnih materialov. Zelo poceni so plastične košarice, če si bolj eko, pa uporabi lesene zabojčke ali se znajdi s kartonskimi škatlami.

Precej neuporabno dno omare bo postalo zelo organizirano. Košare uporabi za nogavice, nedrčke, spodnjice, pasove, rutke in druge modne dodatke. Zjutraj, ko se ti bo mudilo na faks, boš tako hitro našel, kar potrebuješ.

4. Na obešalnike obesi večje kose oblačil in take, ki se hitro zmečkajo

Štirje obešalniki, vsak z eno oblekoObešalniki so posebej primerni za jope, anorake, bunde. Nanje obesi tudi elegantna oblačila (srajce, elegantne hlače, obleke, suknjiče). Pri tem posebej pazi, da je obešalnik ravno prav velik, da ne deformira oblačil.

Zlato pravilo: en obešalnik – en kos oblačila!

5. Obišči šiviljo

Zberi vse kose, ki potrebujejo popravke in jih odnesi k šivilji. Predolge kavbojke, strgan pulover ali jopa brez gumba bodo (za malo denarja) zopet postali uporabni.

6. Sestavi to-buy seznam

Ko boš vsa oblačila zložil in pospravil v omaro, boš imel super pregled nad tem, kar ti manjka. Sestavi seznam in pojdi v shopping z namenom. Če boš vedel kaj iščeš, boš zapravil manj in kupil le tisto, kar res potrebuješ.

Get in loser, we're going shopping

Nepogrešljivi kosi:

  • kvalitetne kavbojke,
  • raznobarvne majice in topi,
  • mala črna oblekica,
  • elegantna bela srajca in
  • udobna trenirka.

Dobra ideja je second-hand nakupovanje, saj je ekološko in veliko cenejše. Več o tem si lahko prebereš v članku 5 razlogov za nakup oblačil iz druge roke.

Prejšnji članekPostani fit: Top vaje za mišičaste in definirane roke
Naslednji članekOcena filma: Zlohotnica: Vladarica zla

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.