Ocena filma: Zver

Zver je akcijski film, kjer mora Idris Elba družino obraniti pred teritorialnim levom
Zver je akcijski film, kjer mora Idris Elba družino obraniti pred teritorialnim levom Foto: on beast

Zver je akcijski film v katerem je oče s hčerama ujet v džipu sredi savane, napade pa jih teritorialni lev. Film je točno to, kar pravi kratek opis, v njem pa glavno vlogo odigra Idris Elba. Lev proti Idrisu? Je še kakšen drug razlog za odhod v kino ali domači ogled, kot to? Vsekakor. Eden izmed razlogov je kakovosten film, kar Zver ni, saj mu ne uspe izkoristiti že tako povprečnega potenciala.

Zver je povprečen film o napadalni živali

Idris Elba je oče najstniških hčera, ki jih odpelje v kraj, kjer je odraščala njuna preminula mama. Film vzpostavi nekaj napetosti med člani družine, ki je pravici povedano povsem nepotrebna. V afriškem naselju jih sprejme Martin (Sharlto Copley) in odpelje na ogled okolice, kjer najprej srečajo trop levov. Kmalu zatem z džipom obtičijo, napade pa jih še nevaren lev.

Ideja o filmu, kjer se bo Idris Elba boril proti levu je tako nora, da je obenem tudi noro zanimiva. In včasih so filmi narejeni le za norost in ogled brez razmišljanja o vsem tem. Kar je uspevalo v osemdesetih in devetdesetih, danes ne več – tudi tu je več razlogov za to. Če so bili lahko pred mnogimi desetletji Predator, Osmi potnik in Terminator izjemni filmi, ki se obdržijo še danes, se Zver ne bo obdržal niti naslednje leto. Je preprost film, ki se povsem po nepotrebnem spusti v brezno nesmislov in naključij.

Idris Elba in Sharlto Copley v filmu Zver, kjer jih napade krvoločni lev
Idris Elba in Sharlto Copley v filmu Zver, kjer jih napade krvoločni lev Foto: on beast

Idris Elba, Sharlto Copley, Leah Sava Jeffries in Iyana Halley opravijo svoje delo tako, kot bi od takega filma pričakovali. V uri in pol ni pretiranega časa za čustvena potovanja, nekaj dialoga pa med liki preprosto mora biti. Napetost med liki je nepotrebna, saj ustavi dogajanje zgodbe in ne uresniči želje, ki so jo imeli ustvarjalci. Skozi celotno zgodbo lahko spremljamo sporočilo o nevarnosti krivolovcev na živali, ki bi lahko bilo razdelano bolje, a je obenem povsem v skladu celotnega filma – povprečno.

Zver ni ravno zver, bolj gola mačka, ki ti ni všeč

Kdor želi akcijo za sproščeni večer, mu bo to uresničil film Zver. Zna se zgoditi, da bo našel številne nesmisle, naključja in povsem nepomembne reči, ampak levji napadi so precej zanimivi. Za kaj več pa Zver preprosto ni film, ki bi ga izbral po svoji volji in želji.

 

Beast / Zver / 25.avg

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Zver
Prejšnji članekŽivalski vrt Sikaluzoo čaka na tvoj obisk!
Naslednji članekPo čem se naši možgani razlikujejo od živalskih?

Urednik portala Student.si

ocena-filma-zverZver je akcijski film v katerem je oče s hčerama ujet v džipu sredi savane, napade pa jih teritorialni lev. Film je točno to, kar pravi kratek opis, v njem pa glavno vlogo odigra Idris Elba. Lev proti Idrisu? Je še kakšen drug razlog...

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.