Ohcet bo … In pika! [Because I Said So]

Žanr: romantična komedija
Dolžina: 102 min
Režija: Michael Lehmann
Scenarij: Karen Leigh Hopkins in Jessie Nelson
Igrajo: Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht, Tom Everett Scott, Lauren Graham, Piper Parabo, Stephen Collins idr.


Daphne Wilder (odigrala jo je Diane Keaton) velja za mater, katere ljubezen ne pozna omejitev in ovir. Je ponosna mati treh hčera: psihologinje Maggie (v telesu Lauren Graham), seksi in nespoštljive Mae (Piper Perabo) ter nezaupljive, a srčkane Milly (Mandy Moore) – ki je, ko je govora o moških, popolna razvalina. Da bi mati svoji najmlajši hčerki preprečila napake, ki jih je sama delala v otroštvu, se Daphne odloči, da bo Milly poiskala popolnega mladeniča. A Milly se še svita ne, da je mati v njenem imenu oddala oglas na splet. Komični zapleti v nadaljevanju kar dežujejo, saj se Daphne na vse pretege trudi, da bi storila vse narobe, a z dobrim razlogom, kakopak vse v imenu ljubezni. V spopadu dveh svetov je odnos mati-hči preizkušen do skrajnosti. Hčere skušajo materi dokazati meje materine ljubezni, kje naj se ta začne in konča. A ljubezen je v zraku …

Sončna svetloba [Sunshine]

Žanr: znanstveno-fantastični triler
Režija: Danny Boyle
Scenarij: Alex Garland
Igrajo: Cillian Murphy, Rose Byrne, Chris Evans, Michelle Yeoh, Mark Strong, Cliff Curtis, Troy Garity, Hiroyuki Sanada idr.

Piše se leto 2057. Sonce umira in človeštvu grozi izumrtje. Zadnje upanje Zemlje je Ikar 2, vesoljska ladja z osemčlansko posadko, ki jo vodi kapitan Kaneda. Njihova misija: dostaviti jedrsko napravo, oblikovano, da bo ponovno vžgala ugašajoče sonce. Ko so že precej časa na potovanju in brez radijske zveze z Zemljo, posadka prejme klic v sili z Ikarja 1, ki je na enaki misiji izginil pred sedmimi leti. Zaradi grozljive nesreče je misija ogrožena in kaj kmalu se posadka bori ne le za lastna življenja in razsodnost, ampak tudi za prihodnost vseh nas.

Strelec [Shooter]

Žanr: akcijski triler
Režija: Antoine Fuqua
Scenarij: Jonathan Lemkin po romanu Stephena Hunterja
Igrajo: Mark Wahlberg, Danny Glover, Michael Pena, Kate Mara, Elias Koteas, Rhona Mitra, Rade Šerbedžija, Ned Beatty idr.

Nekdanji ostrostrelec Bob se po tragičnih dogodkih med vojaško operacijo opravi živet v osamo divjine, a ga kmalu poišče polkovnik Isaac in mu razloži, da nekdo grozi z atentatom na predsednika ZDA. Bob se odloči pomagati, a ko se na enem od predsednikovih zborovanj zares zgodi umor, vsi osumijo prav njega. Na begu pred policijo in negativci se Bob zateče k mladi vdovi pokojnega prijatelja. Čeprav je najbolj iskana oseba v državi, se odloči razkriti prevaro in na lastno pest obračunati s kriminalci, njegovo ostrostrelsko znanje pa je zagotovilo, da sovražnike čaka zelo neprijeten konec. Akcija.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.