Mortadeljada 07 je navdušila

Novogoriški študentje so tudi letos poskrbeli, da je bil prvi teden aprila v znamenju Mortadeljade 07. V sredo 4. aprila je namreč Gospodarsko razstavišče zavzela večtisočglava množica mladih iz vse Slovenije, ki so prišli okusit pravo goriško zabavo v Ljubljani, in ni jim bilo žal. Čeprav je bil prvotni namen Mortadeljade za eno noč združiti Novogoričane, ki študirajo v Ljubljani, so organizatorji to že zdavnaj presegli in letos na prireditev povabili mlade iz vse Slovenije.

Tradicionalna prireditev Kluba goriških študentov je letos potekala že trinajstič zapored in navdušila vse obiskovalce s kakovostno glasbo, slastno goriško posebnostjo – mortadelo in zabavnimi nagradnimi igrami. Sedemdesetkilogramska mortadela je bila pomembna atrakcija večera, saj se je okoli nje venomer vrtelo lepo število lačnih študentov.  
Odrsko dogajanje so popestrili odštekani Primorci skupine Zmelkoow, simpatična in energična blondinka Alya, stari rokerski mački zasedbe Šank Rock in velika hrvaška ekipa, ki sliši na ime Soulfingers. Seveda pa tudi letos ni manjkalo težko pričakovano presenečenje. Letos je bila to skupina Dej še’n litro, številčna zasedba mladih slovenskih trubačev, ki vedno poskrbi za dobro zabavo. Da med odmori študentom ni bilo dolgčas, so pripravili tudi nekaj animacij in nagradnih iger. Da je bilo prostora dovolj za vse druženja željne, pa so organizatorji ob razstavišče postavili še dodaten šotor. V njem je bilo vseskozi živahno, saj je mladi, a izkušeni DJ Josha poskrbel, da so zasrbele pete prav vse, tudi tiste, ki običajno ne plešejo.  Mortadeljada je navduševala do zgodnjih jutranjih ur in obiskovalcem pustila kopico lepih spominov in novih prijateljstev, kar je bil tudi cilj njenih organizatorjev – Kluba goriških študentov.
Mortadeljado lahko ponovno obiščete naslednje leto, ko bodo novogoriški študentje pripravili že 14. prireditev zapored. Njihovo geslo se glasi Vedno večji, vedno boljši, zato se lahko že pričnete pripravljati na naslednjo Mortadeljado, ki bo še presegla letošnjo in v Ljubljani ponovno navdušila mlade.

Neja Škrinjar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.