Poletje 2019: kina na prostem po Sloveniji

Vroči in dolgi poletni dnevi vabijo k zaključku v osvežujočem večernem hladu. Mrak pa lahko postane tudi odličen ambient za ogled dobrih filmov pod milim nebom. Priložnosti za romantične poletne zmenke v kinih na prostem tudi letos v Sloveniji ne manjka. Oglej si vrhunske filme pod zvezdnatim nebom mestnih trgov in parkov ter grajskih dvorišč.

Ljubljana, seveda …

Ljubljanski grad: Film pod zvezdami

Najbolj obiskan ljubljanski letni kino je gotovo tisti na Ljubljanskem gradu, ki ga prireja Kinodvor. Tudi letos je veliko platno na Gradu gostilo nekatere premiere, najbolj nedavno Howardovega Pavarottija. Sicer pa si na Gradu lahko ogledaš prvence pretekle kinematografske sezone: naslednji velikan na sporedu je The Favourite (Najljubša), ki igra že jutri, 25. 7. ob 21:30. Za vstopnico boš odštel 5 €.

Kongresni trg: Letni Kinodvor

… prav tako v organizaciji Kinodvora, ki nam v prijetni atmosferi dobrega starega Kongresca v mesecu avgustu ponuja prefinjen izbor filmskih klasik. Ena izmed takšnih je nepozaben Some Like It Hot (Nekateri so za vroče) z Marilyn Monroe v glavni vlogi, kamor lahko pelješ svoj dejt v sredo, 28. 8. 2019.

Metelkova: Letni kino na Muzejski ploščadi

… kjer svojo 20. obletnico praznuje Slovenska kinoteka, ki v avgustu pripravlja projekcije 4 ikoničnih filmov iz njihovega arhiva: Blow-up, À bout de souffle (Do zadnjega diha), Dark City (Mesto teme) in Heavy Metal.

… pa še kje

Če pa si poleti bolj malo v prestolnici, se ne sekiraj, saj je kakšen drug kino pod zvezdami gotovo tudi v tvojem ali sosednjem mestu. Izbire za zmenek ali izlet je več kot dovolj – velika platna bodo v zvezdnem soju oživela po vsej Sloveniji: v Mariboru, Novi Gorici, Brestanici, Brežicah, Celju, Domžalah, Hrastniku, Idriji, Izoli, Kamniku, Kobaridu, Kočevju, Kranju, Kranjski Gori, Medvodah, Piranu, Radovljici, Šentrupertu, Sežani, Šmarju pri Jelšah, Šmarjeških Toplicah, Tolminu, Trbovljah, Velenju, Zagorju in na Bledu.

Najdi svoje mesto in spored tamkajšnjega kina na prostem na spletni strani gremvkino.si,  ter si privošči summer style movie night!

VIRGremo v kino
Prejšnji članekHuawei na prvo mesto vedno postavlja uporabnike
Naslednji članekBitka med nastanitvami: Airbnb vs. Booking

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.