Ronja, razbojniška hči prihaja na Netflix!

Ronja, razbojniška hči prihaja na Netflix
Ronja, razbojniška hči prihaja na Netflix Foto: on netflix

Slovenski bralci se že leta navdušujejo nad klasiko Astrid Lindgren Ronja, razbojniška hči. Da pa bi neverjetno zgodbo približali tudi takšnim, ki po knjigah ne posežejo radi, bo na Netflixu še letos izšla serija. Napovednik si že lahko ogledamo.

Ronja, razbojniška hči je ena najbolj priljubljenih mladinskih knjig

Ronja, edina hčerka razbojniškega poglavarja Mattisa, se rodi v nevihtni noči v Mattisburgu, trdnjavi v gozdu. Odrašča srečno in svobodno, obkrožena z naravo in čudovitimi bitji gozda. Njena avantura se začne, ko odkrije razcepljeno dolino, ki deli grad in razbojniško skupino na dva dela. Med raziskovanjem spozna Birka, sina vodje sovražne razbojniške družine. Kljub družinskemu sovraštvu se Ronja in Birk spoprijateljita in razvijeta globoko vez, ki temelji na razumevanju in zaupanju.

Ko se zima približuje, Ronja in Birk zaradi nesoglasij z njunimi družinami pobegneta v gozd, kjer preživita v divjini, se soočata z nevarnostmi in se učita preživetja. Njuna pustolovščina ju nauči pomembnosti prijateljstva, poguma in samostojnosti. Skozi težave in izzive njuna starša uvidita nesmiselnost svojega dolgoletnega sovraštva in se na koncu spravita zaradi ljubezni do svojih otrok.

Ronja, razbojniška hči je zgodba o odraščanju, prijateljstvu, družinskih vrednotah in pomenu sprave. Knjiga slavi lepoto narave in poudarja moč medsebojne pomoči ter razumevanja med nasprotnimi stranmi.

ronja the robber's daughter, mattisburg, birk borkasson
Foto: Efraimstochter iz Pixabay

Kmalu prihaja na male zaslone

Tudi igralska zasedba ne bo razočarala v seriji bodo v glavnih vlogah nastopili Kerstin Linden (Ronja), Jack Bergenholtz Henriksson (Birk Borkason) in Christopher Wagelin (Mattis). Serijo pa bo režirala Lisa James Larrson.

Na izdajo serije pa ne bo treba več dolgo čakati, saj na Netflix prihaja 28. marca!

Za prvi vpogled v serijo pa je tukaj napovednik:

Ronja the Robber’s Daughter | First Look | Netflix

Prejšnji članekIgra, ki je prevzela svet, že na voljo
Naslednji članekNepričakovan obrat pri vplivu te tablete na naše telo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.