Serija Berlin, nadaljevanje serije Money Heist, prihaja na Netflix

Serija Berlin prihaja na Netflix z decembrom 2023
Serija Berlin prihaja na Netflix z decembrom 2023 Foto: on netflix

Za eno Netflixovih največjih uspešnic, zaključeno špansko serijo Money Heist (La Casa De Papel/Hiša iz papirja), smo že dobili južnokorejsko predelavo. Zdaj vemo več še o spin-off seriji, katere fokus bo življenje Andrésa de Fonollosa – Berlina.

Za novo serijo smo izvedeli tik pred finalom

Ustvarjalec serije Money Heist, Alex Pina, je namigoval na nadaljevanja na podlagi življenj priljubljenih likov iz originala že prej:

»Veliko možnosti imamo za spin-offe, ja, zdi se mi, da zaradi močnih identitet likov. Vedno smo iskali kompleksne, večplastne like. Zdi se mi, da ima vsak v Money Heistu neko dvojnost, ki bi jo radi videli še v spin-offu. Prav vsakega bi lahko gledali v drugih okoliščinah.«

Konec novembra leta 2021, preden je na Netflixu izšel drugi del pete sezone, pa smo dobili še uradno naznanilo:

»V #LaCasaDePapel smo že spoznali Berlina, zdaj pa je čas, da spoznamo Andrésa de Fonolloso. Lahko že naznanimo, da bo 2023 izšla spin-off serija o njegovem življenju.«

Kdaj bo Berlin na Netflixu?

Pri Netflixu so že razkrili, da bo Berlin na platformi decembra. Pri What’s On Netflix so dodali, da bi to lahko bil 29. december 2023. Snemanje naj bi se začelo 24. septembra lani in še ni znano, ali je zaključeno. Vemo pa, koga bomo gledali, saj je Netflix delil predstavitev osrednjih likov. Berlinu, čigar vlogo bo spet prevzel Pedro Alonso, se bodo pridružili Keila (Michelle Jenner), Cameron (Begoña Vargas), Roi (Julio Peña), Damián (Tristán Ulloa) in Bruce (Joel Sánchez).

Igralska zasedba serije Berlin, ki bo nadaljevanje priljubljene Money Heist
Igralska zasedba serije Berlin, ki bo nadaljevanje priljubljene Money Heist Foto: on imdb

Možno je, da se bodo znova pojavili tudi Palermo (Rodrigo de la Serna), El Profesor (Álvaro Morte) in Tatiana (Diana Gómez).

Ljubezen in rop

»To bo izlet skozi zlata leta osrednjega lika. Ko je noro zaljubljen kradel po vsej Evropi,« je ustvarjalec povedal na Netflixovi prireditvi Tudum 2022. O Berlinu vemo, da ima 5 bivših žen, med njimi Tatiano. Vemo tudi, da je Profesorjev brat, zato bodo v novi seriji lahko prikazana njuna zgodnja skupna leta. Manj nam je znano o smrti njunega očeta, ali kako je Berlin spoznal Palerma, Marsella ali Bogoto. Morda bomo videli tudi pariški podvig, s katerim je ukradel 434 diamantov v Champs-Élysées, ali več o njegovem spopadu z boleznijo.

V sklopu dogodka so pokazali še naslovnico scenarija prve epizode, ki nosi naslov Pariške zgodbe. Napisali so ga David Oliva, David Barrocal, Esther Martinez Lobato in Alex Pina. Slednji je na vprašanje, o čem bo serija, odgovoril z besedami »ljubezen in ropanje«.

BERLIN | Announcement | Netflix

 

VIRWhat's on Netflix
Prejšnji članekGreš z nami na počitnice? Postani spremljevalec otrok na letovanjih
Naslednji članekKompleksni ekosistemi na Zemlji obstajali veliko prej, kot so mislili doslej

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.