Serija o Beckhamu s slovenskim pridihom

Netflixova dokumentarna serija o Davidu Beckhamu
Netflixova dokumentarna serija o Davidu Beckhamu Foto: on netflix

Na Netflixu je med najbolj gledanimi izdelki štiridelna dokumentarna serija o karieri Davida Beckhama. Nogometaš, ki ga pozna cel svet. Oboževalcem nogometa je bil seveda znan po svojem poklicu, vsem preostalim pa po svojem razmerju z Victorio Beckham in raznoraznih medijsko izpostavljenih dogodkih. Tudi v Sloveniji je dokumentarna serija Beckham med najbolj gledanimi, le malo gledalcev pa ve, da je bila ustvarjena z velikim slovenskim pridihom. Serijo je namreč uglasbil Anže Rozman!

Dokumentarna serija o Davidu Beckhamu

Štiri epizode dokumentarne serije BECKHAM so požele veliko aplavza in pohval, saj so tudi najmlajše gledalce spomnili na to, kako dober nogometaš je bil nekdanji kapetan angleške reprezentance. Z uporabo arhivskih posnetkov, ki obsegajo njegovo otroštvo in kariero, ter intervjujev gre za precej klasičen stil dokumentarca. Ima pa seveda prednost tega, da serija govori o Beckhamu.

Režiser in spraševalec Fisher Stevens skozi intervjuje (David in Victoria Beckham, Davidova starša, Sir Alex Ferguson, Garry Neville, Ronaldo, Figo, Eric Cantona, Paul Scholes, David Simeone, Rio Ferdinand, Landon Donovan, Roy Keane,..) prikazuje današnji pogled na trenutke v karieri Davida Beckhama.

David Beckham v dokumentarni seriji o sebi
David Beckham v dokumentarni seriji o sebi Foto: on netflix

V seriji dobimo vpogled v najbolj zanimive trenutke njegove kariere, ki jo je tako ali drugače gledal cel svet. Nekoliko kritično lahko rečemo, da se Beckham postavi v vlogo žrtve, kjer so proti njemu uperjeni prav vsi, a se po toliko letih zdi skoraj logična izbira. Ker kaj sploh povedati in pokazati o nogometašu, ki je poskrbel, da biti nogometaš ni le vloga vezana na zeleno igrišče temveč tudi izven. Postal je mega zvezda, modni vpliv in ikona.

Štiri epizode minejo hitro in zanimivo. To je tudi največ, kar bi želeli od kratke dokumentarne serije o nogometašu. Zdi se, da je zajela vse, kar bi zanimalo tiste, ki so ogled začeli zaradi Beckhama nogometaša in tiste, ki so serijo gledali zaradi morebitnih sočnih skrivnosti o partnerju nekdanje spajsice in modni ikoni. Ne bi se motili, če bi zapisali, da je ogled skoraj nujen za ljubitelje nogometa in tiste, ki jih zanima, kdo je David Beckham.

Anže Rozman, po grammyju k uglasbitvi serije o Beckhamu

Slovenci pa imamo še dodaten razlog za ogled, saj je pri seriji sodeloval skladatelj Anže Rozman. Skupaj s skladateljem Camilom Forerom je vpisan kot skladatelj dokumentarne serije Beckham. Po njegovem delu na seriji Prehistoric Planet za Apple TV+, kjer je sodeloval tudi Hans Zimmer, je to nov uspeh za slovenskega glasbenika in skladatelja. Spomnimo, da je za delo na omenjeni seriji prejel tudi nominacijo za grammyja.

'BECKHAM' Documentary Series | Official Trailer | Netflix

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNatečaj za najboljša magistrska dela 2024, na katerega vabi EFNIL
Naslednji članekOcena filma: Žaga X
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.