Prestižna emmy nominacija v Slovenijo! Slovenec nominiran za emmyja

Anže Rozman je emmyjev nominiranec
Anže Rozman je emmyjev nominiranec Foto: Kara Talve on anzerozman

Objavljene so bile nominacije za letošnje nagrade emmy. To bo že jubilejna 75. podelitev prestižnih nagrad, ki pa jo bo Slovenija spremljala z budnim očesom. Resda so največ nominacij pobrale serije Nasledstvo, The Last of Us, Beli lotus in Ted Lasso, a nominiran je bil tudi Slovenec.

Anže Rozman je emmyjev nominiranec za glasbeno podlago v dokumentarni seriji Prehistoric Planet

»Najlepša hvala Emmyjem za priznanje Anžetu Rozmanu, Kari Talve in mojemu delu na seriji Prehistoric Planet! Anže in Kara sta ROCK ZVEZDI, ki sta del našega kolektiva Bleeding Fingers Music, in sta to glasbo naredila svojo. Tako sem ponosen na njih in zaslužijo si praznovati!!« je ob objavi nominacij na svojem Facebook profilu zapisal skladatelj Hans Zimmer.

Anže Rozman je bil skupaj s Karo Talve in Hansom Zimmerjem nominiran za najboljšo glasbeno podlago v dokumentarni seriji. Nominirani so bili za Applovo dokumentarno serijo Prehistoric Planet, natančneje epizodo Badlands.

»Hvala ni dovolj, da bi vam izrazil svojo hvaležnost. Brez vas nič od tega ne bi bilo mogoče,« je Anže Rozman odgovoril na objavo enega največjih filmskih skladateljev vseh časov.

Dejstvo, da gre za eno najbolj pomembnih, dovršenih in nadvse fascinantnih serij o prazgodovini oziroma dinozavrih, je nekaj. Na višjo raven pa jo povzdigne prav glasbena podlaga, katere delček lahko poslušaš v spodnjem posnetku.

Prehistoric Planet Suite

Oboževalci so presrečni glede nominacij za emmyje

Yvette Nicole Brown in Frank Scherma sta razglasila nominirance za 75. podelitev emmyjev. Največ nominacij je prejela zadnja sezona HBO serije Nasledstvo (Succession), ki se je razveselila kar 27 nominacij. Blizu je bil HBO tudi s serijama Beli lotus (The White Lotus) in The Last of Us, ki sta prejeli 23 oziroma 24 nominacij. Dvajsetico nominacij je presegel še nogometni hit Ted Lasso,

Wednesday je Netflixova serija iz sveta družine Adams, ki že ruši rekorde
Wednesday je Netflixova serija iz sveta družine Adams, ki že ruši rekorde Foto: on imdb

Veliko veselja je bilo tudi v »kampu Vojne zvezd«, kjer so si serije Andor, Mandalorian in Obi-Wan Kenobi razdelile 22 nominacij. Štirinajst nominacij je prejela serija The Marvelous Mrs Maisel, po trinajst pa so jih prejele serije The Bear, Beef in Dahmer. Eno za njimi pa je Netflixova Wednesday, ki je bila začuda nominirana v sklopu komične serije.

Nič kaj presenetljivo ni dejstvo, da sta si svoji nominaciji prislužili tudi Riley Keough in Camilla Morrone iz serije Daisy Jones in skupina The Six. Posthumno pa je bil nominiran tudi Ray Liotta in namreč za stransko vlogo v Applovi seriji Black Bird.

Oboževalce so navdušile tudi nominacije Boba Odenkirka za glavno vlogo v seriji Better Call Saul, Meanie Lynskey za glavno vlogo v seriji Yellowjackets, Jenne Ortege v Wednesday, Natashe Lyonne v Poker Face, Bretta Goldsteina in Phila Dunsterja v seriji Ted Lasso, Daniela Radcliffa v filmu Weird: Zgodba Ala Yankovica in Evana Petersa v Netflixovi zgodbi o Jeffreyu Dahmerju, serijskemu morilcu.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOcena filma: Ruby, najstniški kraken
Naslednji članekKako se izogniti naslednji smrtonosni pandemiji, ki se zdi neizogibna?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.