Serije, ki lahko nadomestijo Igro prestolov

Občutek je, kot da je konec neke ere. Igre prestolov je konec in s tem se je sprostil prestol za novo kraljico seriji. A katera serija naj bi to bila? Katera serija lahko zamenja naše večere, ki jih preživimo s prenosnikom in prigrizki?

Černobil (Chernobyl)

Ni ti treba še preklicati naročnine na HBO, kakor mnogi to počnejo po koncu Igre prestolov. HBO kljub temu ponuja še mnogo kvalitetnih seriji. Černobil je ena izmed teh. Posneta po resničnih dogodkih, ekstremno natančna in vzburljiva serija ponuja vpogled v eno največjih katastrof konca prejšnjega stoletja.

 

V Sovjetski zvezi (danes severna Ukrajina) nuklearko prizadene nesreča–eksplozija. Kmalu se pokaže vsa strahota radiacije, medtem ko si uradniki in »odgovorni« rešujejo položaj in ugled. Serija se je komaj začela, tako da ne zamujaš preveč.

Rim (Rome)

Še en HBO–jev uspeh ter serija, ki je pripomogla stvaritvi Igre prestolov. Serije je sicer že dolgo konec a kdo dan danes ne gleda seriji na binge? Če se ti zahoče spletk, političnih preobratov ter šokantnih trenutkov je ta serija kot nalašč zate.

 

Zgodba spremlja prehod rimske republike v rimski imperiji ter prikaže vzpon Julijanskega gibanja (Juliji Cezar in njegovi nasledniki) na čelo rimske družbe in politike. Bitke, pogumne odločitve, izdaje in seveda– tipično za HBO –kri, gola telesa ter odlična produkcija. Rim je tako grandiozen, da je s svojo potratnostjo in velikostjo naučil HBO kako ustvariti Igro prestolov.

 

100 (The 100)

Sedaj pa naj priložnost dobijo tudi druge produkcijske hiše. 100 je serija še iz časov, ko so televizijo ter kina preplavile zgodbe o najstniški distopiji. A medtem ko so druge muhe enodnevnice umrle, je serija 100 preživela in še vedno živi. Serija namreč še vedno traja.

 

Zemlja je uničena in človeštvo je bilo prisiljeno v umik na vesoljske ladje. A zaradi neznanega razloga na Zemljo pošljejo 100 mladoletnih prestopnikov. A ko ti pristanejo na Zemljo ugotovijo, da ni vse tako, kakor jim je bilo pripovedovano.

Vikingi (Vikings)

Se ne moreš odvaditi dolgolasih, bradatih moških v krznu, ki vihtijo meče? Brhkih kraljic in njihovega spletkarjenja? Potem ti priporočam serijo Vikingi. Posneta je po literarni predlogi–vikinških sagah o Ragnarju Lothbroku, ki ima nekaj zgodovinskih temeljev.

 

Ragnar Lothbrok je navaden kmet in morski ropar, ki pleni v imenu svojega jarla (jarl je bil vikingški plemič). A od drugih Vikingov izstopa zaradi svojih ambiciji in viziji. Želi namreč pluti na Zahod, kajti slišal je pripovedi o legendarni, bogati deželi–Angliji. In ta plovba ga bo popeljala na pot do slave, trpljenja in večnosti.

 

Prava kri (True blood)

Še ena HBO serija, ki bi znala potešiti slo po Igri prestolov. Serija je bila kultni hit in je še sedaj ekstremno gledljiva in zanimiva. Prišla je v obdobju Somraka in Vampirskih dnevnikov a bolj v podobi temačne, kmetavzarske, goth sestrične omenjenih dveh.

 

Sookie je natakarica v majhnem, zakotnem mestecu v Louisiani, ZDA. Že kot otrok je izstopala, ker zna brati misli drugih ljudi a je ta dar zatrla in se trudi živeti normalno življenje. A to ji nikakor ne uspe, saj v njeno življenje vstopijo bitja teme in jo popeljejo v svet nadnaravnega, spletk, sla in ljubezni. Na papirju zveni kakor katerakoli ljubezenska zgodba o vampirjih a je v rokah izkušenih pisateljev, ki so vse skupaj začinili z odličnimi liki in z nežnim ščepcem humorja, serija neizmerno privlačna.

 

Prejšnji članekNajboljši modni dodatek za mobilnik Huawei oblikoval Mark Cvelbar!
Naslednji članekProsim, samo diete ne!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.