Serije z najslabšim koncem

Serije so velik del našega vsakdana in vsako leto privabijo pred ekrane več sto milijonov gledalcev. Navežemo se na like, zgodbo pa tudi na malenkosti. Nočemo, da se konča, a obenem želimo dobiti pravi zaključek. Včasih pa dobimo vse to le nekako polovično. Včasih, ampak res včasih pa dobimo brco v rit. Poglejmo si serije z najslabšim koncem, ki še vedno poslabšajo dan (bivšim) oboževalcem.

Dexter

Med letoma 2006 in 2013 je bila na sporedu semi detektivska serija o serijskem morilcu. Čudovito ga je odigral Michael C. Hall in tako je Dexter z vsakim delom pridobival na popularnosti. Veliko oboževalcev je mnenja, da je serija vrh dosegla v četrti sezoni z likom oziroma pred likom Arthurja Mitchella (John Lithgow). Tako smo naslednje sezone lahko le upali, da bo vsaj konec dober, če že sezone prej niso. Žal je bila zadnja sezona zmazek in zadnjega dela ne bomo niti omenjali.

Dexter
Michael C. Hall kot Dexter

Izgubljeni otok

Ustvarjalec J.J. Abrams ima vedno enako težavo. Začne se perfektno z res fenomenalno zgodbo, a takoj ko mora razkrivati zgodbo se začne zatikati, saj ne ve, kako točno se zgodba konča. Ena izmed najboljših serij, ki je bila kadarkoli na sporedu, je prav tako nekje okoli sredine zgodbe začela »bluziti« naokoli. Konec je bil pač konec, ampak to sploh ni bil. Konec je postavil več vprašanj kot pa smo želeli odgovorov. Najverjetneje eden najslabših koncev ene najboljših serij (vsaj prvih sezon).

Zasedba Izgubljenega otoka
Igralska zasedba Izgubljenega otoka

Dva moža in pol

Tu bolj ne gre za padec kakovosti, kakor vpliv drog in prepira na serijo. Ko je po koncu osme sezone Charlie Sheen odstopil (bil odpuščen) od serije, so ga nadomestili z Ashtonom Kutcherjem. Ustvarjalci so pač storili, kar so lahko po nenadni spremembi igralskega kadra. A to še ne pomeni, da bi morala kakovost pasti tako globoko, kot je. Bilo je mučno gledati naslednje sezone in ko je serija izgubila še en del naslova (lik fanta Jakea), je bilo še težje. Treba je bilo narediti konec in to so naredili tako, da so še bolj uničili serijo. Za mnoge se serija konča z osmo sezono in ne dvanajsto.

Ta prava Dva moža in pol
Ta prava Dva moža in pol

Kako sem spoznal vajino mamo

Serija, ki je slavo doživela bog ve kako, a obstala na programu celih devet sezon. Ted Mosby svoji hčerki in sinu govori zgodbo, kako je spoznal njuno mamo. Tako je vsaj do polovice serije vsaka epizoda omenjala dogodek, ki je bil ključen za to spoznanje. Do zadnje sezone so še nekako plavali med valovi, nato pa potonili. Kaj točno se je pri zaključku zgodilo, ne bomo izvedeli, a končalo se je preslabo. Po 208-ih epizodah smo izvedeli, kdo je njuna mama. Res da ljubezenske zgodbe nimajo vedno lepega konca, ampak boljše kot to bi pa že lahko bilo. Brezveze.

Kako sem spoznal vajino mamo
Kako sem spoznal vajino mamo

Sopranovi

Verjetno eden izmed koncev, ki je povzročil največ razbitih televizorjev. Najboljša serija o mafiji in sumljivih poslih, kjer je več kot blestel pokojni James Gandolfini. Potem pa tisti konec serije, ki je ustvaril enega najbolj nepozabnih blackscreenov vseh časov. Ko smo že mislili, da bo Tony med mirno večerjo umrl, je ekran postal črn. Čakali smo, kaj se bo zgodilo, a začela se je odjavna špica. Ko govorimo o klifhengerjih, imamo v mislih prav ta del.

Sopranovi
Sopranovi

Seks v mestu

Zgodba o štirih prijateljicah v New Yorku je mnogim ženskam po svetu dajala moč, da vztrajajo. Biti samska in uspešna je bilo najpomembnejše. Samostojnost, seks, prijateljstvo in New York. Serija je bila uspešnica, ki se je končala čisto drugače. Carrie po šestih sezonah razmerja (off-on-off-on) z gospodom Velikim (Mr. Big) ostane z njim. Katastrofa, saj se ne bi smelo končati tako. Posneli so še dva obupna filma, ki zgodbo še bolj zatreta v zemljo.

Seks v mestu
Seks v mestu

Igra prestolov

Da oboževalci nismo bili zadovoljni s koncem, je laž. Jezni smo in razočarani. Čeprav se je že pri peti sezoni poznalo, da scenarista sploh nista kos nalogi, so še nekako izvlekli nekaj solidnih epizod. Če ne drugega, je bilo to za TV serijo nekaj veličastnega. A prišla je šesta sezona in še slabša sedma. Potem pa šest delov katastrofe. Z izjemo uvodne špice in neverjetne glasbe je serija porazila samo sebe in se uničila. Od takrat se scenarista sploh nista pojavila v javnosti, saj vesta, kaj bi ju čakalo. Žalostno je, da se je morala največja serija do danes končati na tak način. Verjetno nisem edini, ki je noče niti začeti znova gledati, saj vem, kako slabo se konča.

Igra prestolov
Igra prestolov

Imaš ti kakšno serijo s slabim koncem na zalogi? Zapiši jo v komentar in povej zakaj se ti zdi slaba.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZofka in Janez nam bosta pokvarila načrte
Naslednji članekLeta 1110 je luna izginila z neba. Sedaj vemo zakaj.
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.