Space Force: Netflixova serija bo počasi doživela svoj vzlet

Space Force je nova serija, ki sta jo ustvarila Steve Carell in Greg Daniels. Ustvarjalec in glavna zvezda serije Pisarna (The Office) sta stopila skupaj in ustvarila Space Force. Serija je v osnovni ideji parodija na idejo o vesoljskem programu Donalda Trumpa. V njej igrajo Steve Carell, John Malkovich, Lisa Kudrow, Ben Schwarz in Diana Silvers. Premiero je doživela na Netflixu, kjer si jo lahko tudi ogledaš.

»Od ustvarjalcev Pisarne«

Še pred prvim napovednikom smo dobili sliko, na kateri je bil napisan ta stavek. Zato je treba za mnoge ljudi razjasniti naslednje. Ta serija ni Pisarna niti ne poizkuša biti Pisarna. Vem, da je za oboževalce Pisarne težko videti Steva Carella v vlogi koga drugega kot Michaela Scotta, ampak moramo.

Steve je v vlogi generala Marka Nairda zelo dober in nas po več letih spomni na tisto, zaradi česar smo ga vzljubili. John Malkovich je fantastičen v svoji vlogi in drugi so zelo dobri, ampak kar je najboljše, je to, kako dobro vsi ti liki sodelujejo med sabo. Čeprav se noben izmed likov med sabo ne obožuje, je to nekaj, kar seriji pomaga, ko si liki končno izkažejo spoštovanje.

Še »najslabši« del je premalo uporabljena Lisa Kudrow, ki bi s s svojim šarmom veliko pripomogla pri seriji. Spet pa je tu vprašanje, če bi bilo to res v praksi in ne le v teoriji. Ben Schwarz je igralec, ki je zadnje leto v visokem vzponu in v veliko prizorih stoji v soju luči. Diana Silvers je mladi talent, ki končno dobiva prepoznavnost, ki si jo zasluži.

Steve Carell kot general Mark Naird
Steve Carell kot general Mark Naird

Parodija na Trumpove ideje, tvite, izpade in tako naprej

Zgodba govori o vesoljskem projektu imenovanem Space Force. Cilj? Iti nazaj na Luno. Serija je sestavljena iz 10-ih delov, ki trajajo okoli 35 minut. In tu serija malo razbije rutino, ki smo jo navajeni v humorističnih nanizankah ali resnobnih dramah. Ne traja 20 minut in ne 50 minut, traja nekaj vmes. In tu tiči morda še največji problem serije, ker se ne more točno odločiti, kaj bi bila. Humoristična parodija ali resna serija s ščepcem humorja. Odgovor je nekaj vmes, odvisno od epizode.

V seriji najdeš sporočila in tematike o vsem, kar na svetu obstaja in to naredi na spet zelo parodičen način. Serija je tako ena velika parodija, ki velikokrat zadene cilj, a ga nekajkrat tudi zgreši. Močno upam, da gre po poti Pisarne, ki se je v prvi sezoni iskala in nato v drugi našla svoje poslanstvo. Vseeno pa je prva sezona Space Force veliko boljša, kakor prva sezona Pisarne. Serija se bo zdela veliko bolj smešna tistim, ki znajo iz resnih situacij izvleči, kar je smešnega. In kar je najpomembnejše, ne je primerjati s Pisarno. Naj spiše svojo pot o ponovnem stiku ZDA z Mesecem. In naj bo serija bolj uspešna.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek5 najbolj arogantnih zvezdnikov na svetu
Naslednji članekIntervju: Jennifer Niven, avtorica uspešnice Vsaj en popoln dan
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.