The Sandman bo dobil drugo sezono

Poster serije The Sandman.

Priljubljena Netflixova serija, ki je nastala po stripu Neila Gaimana, bo dobila drugo sezono. The Sandman se je na Netflixu začel predvajati/pretakati avgusta in je bil v prvem tednu gledan skoraj 70 milijonov ur, v drugem pa je število naraslo na 127,5 milijona ur. Nato je gledanost začela padati, v tretjem tednu je bila 77,2 v četrtem pa 54 milijonov ur.

Novica o drugi sezoni Sandmana je razveselila gledalce

S tem bodo pri Netflixu osrečili gledalce in bralce kultnega stripa. Po več tednih ugibanj, ali bo serija dobila drugo sezono, je odgovor končno prišel. Prvi pretočnik je namreč znan po tem, da dokaj hitro ukinja visokoproračunske serije. Prav tako je znano, da velika večina njegovih serij ne dobi več kot tri sezone, če niso ukinjene že po prvi.

Serija z 10 epizodami spremlja Morpheusa/Dream (Tom Sturridge), poosebitev sanj in enega od sedmih Neskončnih. Leta 1916 ga v okultnem ritualu ujamejo. Po 106 letih ujetništva Dream pobegne in se odpravi vzpostavit red v svojem kraljestvu.

Poleg Sturridgea v seriji igrajo tudi Boyd Holbrook, Vivienne Acheampong, Patton Oswalt, David Thewlis, Gwendoline Christie, Jenna Coleman in Kirby Howell-Baptiste.

Neuspešna pot na velika platna: Veliki mehanični pajki

Pred izidom serije so poskušali več kot 30 let iz stripa narediti film. Prvi je scenarij napisal Roger Avary (Beowulf in Pulp Fiction) v sodelovanju s scenaristoma Piratov s Karibov Tedom Elliottom in Terryjem Rossiem. Avary bi moral biti tudi režiser, a se je skregal s producentom Jonom Petersom in projekt je propadel.

Peters je v Hollywoodu kultna osebnost, saj je vanj sprva prišel kot frizer Barbre Streisand. Kasneje je bil z njo nekaj časa tudi v zvezi. Kot producent je začel delovati na njenem filmu Zvezda je rojena in kasneje za kratek čas vodil studio Sonyja, v 90. letih pa je imel producentsko pogodbo z Warner Bros. Peters je bil glavni producent pri propadlem filmu o Supermanu, ki bi ga moral režirati Tim Burton.

Wild Wild West (8/10) Movie CLIP - 80 Foot Tarantula (1999) HD

Najbolj znana zgodba o Petersu je, da je v vsak svoj film hotel spraviti velikanske mehanične pajke. Sprva je to poskušal pri Supermanu, ko pa je ta projekt propadel, je isto stvar hotel spraviti v film Sandmana. To je potrdil tudi Neil Gaiman, ki je napisan scenarij označil za »enega najslabših scenarijev, ki jih je kadarkoli videl«. Petersu je v tretje uspelo, saj je mehanične pajke spravil v razvpiti film Willa Smitha, zaradi katerega je zavrnil Matrico, Wild Wild West.

Še ena zanimivost o Petersu je, da je zaradi pogodbe imel tudi status producenta na zadnjem filmu o Supermanu Man of Steel. A pri filmu ni sodeloval. Christopher Nolan, kot glavni producent  mu namreč ni dovolil, da pride na snemanje.

Obuditev z Gordon-Levittom ter selitev na male zaslone

Idejo za film so vrnili leta 2013, ko je projekt, kot producent obudil David S. Goyer. Zraven je imel Neila Gaimana in igralca Josepha Gordona Levitta, ki bi igral glavno vlogo in mogoče celo režiral. A po treh letih razvijanja scenarija je Gordon-Levitt zaradi nestrinjanja s studiom odstopil od filma.

Ideja o televizijski seriji je nastala že leta 2010, ko je režiser James Mangold svojo interpretacijo predstavil HBO-ju. HBO je takrat serijo zavrnil. Priredba, ki je danes na Netflixu, je bila uradno najavljena leta 2019, ko je pretočni ponudnik podpisal pogodbo z Warner Bros. Idejne vodje serije so bili Goyer, Gaiman in Allan Heinberg (scenarist Wonder Woman). Vsi trije pa bodo sedaj imeli možnost, da nadaljujejo z zgodbo.

Prejšnji članekSlovenija nadpovprečna v deležu ženskih izumiteljic
Naslednji članekBodo največji ledeniki res izginili do leta 2050?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.