Top najstniški filmi za vse generacije

Movie theater during the screening of an animated movie.
Foto: LeMusique iz iStock

The Perks of Being a Wallflower

Stephen Chbosky je zaslovel s to večno najstniško zgodbo o sramežljivem fantu, ki se spoprijatelji s skupino starejših dijakov. Charlie je doživel že kar nekaj tragedij v svojem življenju, zato težko sklepa nova prijateljstva. Kljub temu pa spozna skupino nenavadnih najstnikov, s katerimi postanejo dobri prijatelji. Zaljubi se v starejšo dekle in skuša najti svojo pot. Film je res čudovit, poln nostalgije, hkrati pa se dotakne tudi pomembnih tem.

The Perks of Being a Wallflower Official Trailer #1 (2012) - Emma Watson Movie HD

Easy A

Ta komedija te bo zagotovo nasmejala. Mlada Olive se pretvarja, da je šolska »lahkoživka«, v zameno pa dobiva denar (in kupone). Stvari pa se zapletejo, ko ji postanejo všeč fant in ne ve, kako bi mu razkrila svojo skrivnost. Ob strani ji stojijo čudaški starši in njen nenavadni smisel za humor popestri še tako moreč položaj.

EASY A - Official Trailer

10 Things I Hate About You

Najstniška klasika, ob kateri smo marsikateri odrasli. Kdo bi lahko pozabil šarmantnega Heatha Ledgerja, ki poje dekletu, v katerega je zaljubljen? Ob tem vsaki punci zatrepeta srce. Komedija sledi zgodbi popularne punce, ki žal ne sme iti na zmenek, dokler tega ne stori njena starejša sestra. Če si še nisi ogledal tega filma, nikar ne čakaj, poglej si ga še danes.

10 Things I Hate About You -Official Trailer #1 (1999) Heath Ledger Movie

Mean Girls

Še ena klasika otrok, ki smo odraščali v devetdesetih. Mlado dekle, ki se prvič odpravi v srednjo šolo, spozna skupino najbolj priljubljenih deklet. S prijateljema kmalu zasnuje načrt, kako bodo te punce sabotirali. In igra se začne. Kljub temu pa se vse ne konča tako dobro, kot so si to zamislili.

Mean Girls (2004) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Dead Poets Society

Robin Williams se je s tem filmom odrešil statusa večnega komika. Kot učitelj angleščine v srednji šoli svoje učence želi naučiti pomena literature. Posveča se pomenu poezije in čustvom, ki jih vzbuja v bralcih. Ta zgodba te bo navdušila nad poezijo precej bolj kot te je pouk slovenščine v srednji šoli.

Dead Poets Society (1989) - Trailer HD Remastered

Juno

Zgodba o srednješolski nosečnosti, ki pa je vse prej kot stereotipna. Mlada Juno se odloči, da bo svojega otroka oddala v posvojitev, ker mu želi podariti boljšo prihodnost. Seveda pa vse ne gre po načrtu in vmešajo se čustva in pretekle izkušnje. Film te zna spraviti v jok pa tudi nasmejati. Je grenkosladek, ampak zagotovo vreden ogleda.

The Sisterhood of the Traveling Pants

Očarljiva zgodba o skupini prijateljic, ki prvič preživijo poletje narazen. Povezuje jih par kavbojk, ki po nekem čudežu pristaja vsem. Hlače potujejo po svetu in s seboj prinašajo zgodbo vsake od deklet. Tako spoznamo, kako pomembna so prijateljstva in družina, ki jo s tem ustvarimo.

Sisterhood of the Traveling Pants - Original Theatrical Trailer

Urednica revije Študent

Prejšnji članekMust have pripomočki vsake kozmetične torbice
Naslednji članek5 trikov za hitrostno branje

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.