Tretja sezona serije Dark je tu

Dark je nemški znanstvenofantastični triler, ki ga mnogi vidijo le kot zahtevnejšo različico ameriške serije Stranger Things, čeprav je vse prej kot to. Pred dobrim tednom je Netflix izdal tretjo sezono serije Dark, ki je hkrati tudi zadnja.

Dark je prva Netflixova serija v nemščini, ki je začela izhajati leta 2017. Ustvarila sta jo Baran bo Odar in Jantje Friese. Obsega 26 epizod, ki so dolge približno 60 minut. Z odličnimi igralci, napeto zgodbo in temačnim tonom ustvarjalci v seriji raziskujejo zakone časa in posledice potovanja skozi čas.

Neobičajni razpleti

Zgodba se dogaja v majhnem (izmišljenem) mestecu Winden, kjer se ob izginotju mladega Mikkela začnejo dogajati nenavadne stvari. Avtorja s prepletanjem in nepričakovanimi preobrati počasi in iznajdljivo razkrivata zgodovino štirih družin, njihova razmerja in dogodke, ki jih povezujejo. Zgodba je ovita v plast ezoterike, opira se na grško mitologijo in Biblijo.

župnik kaže, da moramo biti tiho

Dogajanje skozi serijo je potrebno zelo pozorno spremljati, saj je v epizodah skritih ogromno detajlov in indicev, ki se med seboj dopolnjujejo. Zaradi tega je Netflix na svoji spletni strani ponudil podstran, kjer lahko najdeš glavne osebe v zgodbi in njihove medsebojne povezave. Ne skrbi, na dnu strani lahko izbereš sezono in epizode, ki si jih že pogledal, tako, da ne odkriješ preveč.

Dark Season 3 | Official Trailer | Netflix

Si že pogledal vse dele? Če ne, kaj še čakaš?

Junior novinar

VIRCNET
Prejšnji članekTrump namerava tuje študente izgnati iz ZDA
Naslednji članekUniverza v Mariboru uvrščena na seznam najboljših mladih raziskovalnih univerz na svetu

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.