Umrl je igralec Ian Holm, Bilbo iz Gospodarja prstanov

V 88. letu starosti je umrl igralec Ian Holm. Vsestranski igralec je bil najbolj poznan po vlogi Bilba v Gospodarju prstanov. V svoji veličastni karieri se je podpisal pod filme Osmi potnik, Peti element, Hobit, Henrik V, Hamlet, Kralj Lear, Gospodar vojne, Kafka, Ratatouille in Ognjene kočije, v katerem je bil nominiran tudi za Oskarja.

»Z žalostjo v srcu sporočamo, da nas je zapustil Ian Holm. V svojih zadnjih trenutkih je bil obkrožen s svojimi najbližjimi. Bil je čudovit, prijazen in neverjetno nadarjen. Pogrešali ga bomo,« je za javnost povedal njegov agent.

Njegovi zadnji dnevi so minili v krogu družine in tako smo lahko oboževalci občudovali portrete njegove žene, Sophie de Stempel, kjer ga je prikazovala skozi njegova leta. Pred nekaj dnevi je potekala tudi prva uradna združitev igralske zasedbe Gospodarja prstanov, kjer je Ian Holm sicer manjkal, a prijateljem in oboževalcem poslal lepo pismo.

Sir Ian Holm Cuthbert je bil v svoji karieri nagrajen z več nagradami, med drugim pa je tudi eden izmed ljudi, ki so prejeli Red britanskega imperija. Za nagrade Tony, BAFTA, Emmy, Oskar, Laurence Olivier in mnoge druge je bil nominiran in jih tudi veliko dobil.

"Farewell, dear Bilbo"

Urednik portala Student.si

VIRThe Guardian
Prejšnji članekTop 5 Air Jordan superg
Naslednji članekZnanstveniki na Antarktiki odkrili podtalnico z Marsa

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.