Umrl je Mustafa Nadarević, svet pa je tako postal še bolj »lud« in »zbunjen«

V 78. letu starosti je umrl legendarni igralec Mustafa Nadarević. Žalostno vest sta sporočili njegova hčerka Nada Nadarević in predsednica HDDU, Perica Martinović. Na začetku leta je medijem razkril, da boleha za rakom na pljučih. Pred dnevi so ga iz bolnice odpustili, za bosanski portal 24Sata pa je povedal, da ne gre od doma.

Legenda jugoslovanskega filma in gledališča

V svoji karieri je zaigral v mnogih filmih, ki so zaznamovali jugoslovansko in bosansko kulturo. Že leta 1969 je postal član Drame Hrvaškega narodnega gledališča, od tam pa je šla njegova kariera strmo navzgor. Otac na službenom putu, Kuduz, Glembajevi, Puška za uspavljivanje, Gori vrata, Piran-Pirano, Čefurji raus!, Kad svane dan in Nićija zemlja, so le eni izmed filmov, s katerimi je navduševal generacije.

Verjetno pa je najbolj poznan po vlogi Izeta Fazlinovića v seriji Lud, zbunjen, normalan (Nor, zmeden, normalen). Vse od leta 2007 je v režiji Elmira Jukića, skupaj s Senadom Bašićem in Moamerjem Kasumovićem, v smeh spravljal na milijone ljudi po državah bivše Jugoslavije.

LZN Ep 025 - Treba žena da pomisli da sam se upišo!

Manjše vloge z ogromnim pomenom

V zadnjih letih je sicer igral v nekaj filmih, a le v manjših vlogah. To pa ne pomeni, da v njih ni pustil ogromnega pečata. Tako se lahko spomnimo njegove kratke vloge v filmu Čefurji raus! Tam je z le nekaj besedami povedal zgodovinski pomen Slovenca.

»Jesi ti iz Slovenije?«
»Mhm.«
»Znači Janez?«
»Janez ja.«
»Nije ti to ništa strašno.«

Gospod Nadarević, bili ste nepozabni in neponovljivi. Hvala za vse.

Urednik portala Student.si

VIRRadio Sarajevo.ba
Prejšnji članek5 najhujših kiksov moškega stila – in kako jih popraviti
Naslednji članekRazkrili prvi 100-odstotno ohranjen fosil Tiranozavra, ki je umrl v dvoboju s Triceratopom

Urednik portala Student.si

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.