Uničila največjo serijo vseh časov, za nagrado dobila 200 milijonsko pogodbo

David Benioff in D. B. Weiss sta znana kot scenarista serije Igra prestolov. Medtem, ko sta sigurno scenarista, to še ne pomeni, da sta v tem dobra. Deset let sta bila povsem skoncentrirana v svojo serijo, kar se zadnje štiri sezone sploh ni poznalo. V tem času nista počela nič drugega (hvala bogu), in ko je prišla zadnja sezona, so se pojavila namigovanja o njuni prihodnosti. Trilogija Vojna Zvezd, HBO serija Konfederacija in več sto milijonske pogodbe. Prišel je zadnji del Igre prestolov in vse to je padlo v vodo. Zakaj? Saj si videl zadnjo sezono, mar ne?

Katastrofalna zadnja sezona

Po zelo, zelo kakovostnih štirih sezonah, je zmanjkalo knjig George R.R. Martina, in kakovost je padla. Ko sta morala serijo speljati do konca, je še nekako šlo. Ko pa je bilo treba vse zgodbe zaključiti, se je močno zalomilo. Glede na ocene Rotten Tomatoes je bilo prvih 7 sezon izenačenih pri 94 %. Zadnja sezona je padla na 59% pri kritikih in 31 % pri gledalcih.

Rotten Tomatoes

Medtem ko bi lahko zadnji dve sezoni imeli 20 delov, smo jih dobili le 13. Delov, ki so bili podpovprečni z izjemo dveh ali treh, kar si ustvarjalci največje serije vseh časov ne bi smeli privoščiti. HBO je želel povečati proračun in število epizod, a sta D in D to zavrnila. Velika možnost je zaradi novih ponudb, ki sta jih dobila in sprejela pred zadnjo sezono. Serija Konfederacija in nova trilogija Vojne Zvezd. Oba posla sta padla v vodo po koncu serije in tako smo postali še bolj razočarani. Zaradi hitenja in želje po drugih projektih sta uničila zadnjo sezono. Nato pa zaradi slabe in pohitrene sezone izgubila naslednje projekte. Katastrofa za vse.

Njuni ostali filmi so slabi

Začnimo s scenariji, ki sploh niso bili uporabljeni. The Headmaster film ni bil niti narejen, Enderjeva igra je izbrala drug scenarij, film Halo je šel že čez tisoč novih scenarijev, predzgodba filma Jaz, Legenda z njunim scenarijem je bila zavrnjena. To so bili scenariji, ki sta jih napisala skupaj ali pa samo D. B. Weiss. Druga polovica dua D&D, David Benioff, je veliko bolj preizkušen scenarist. Troja je povprečen film, Ostani je bil finančna polomija, o Wolverine filmu ne bomo izgubljali besed in za konec dejansko dober Tek za zmajem. Kaj ga loči od ostalih? Scenarij je napisan po izjemno uspešni in kakovostni knjigi. Sledil je še letošnji Dvojnik, ki je bil prav tako zelo slabo napisan.

Katastrofa

Netflixova napaka?

V lanskem letu sta podpisala pogodbo z Netflixom, ki naj bi bila vredna več kot 200 milijonov dolarjev. Ker odgovora na vprašanje »Kaj si je mislil Netflix?« ne poznam, bom samo povedal, kaj bo njun prvi projekt z Netflixom. To bo režija stand up nastopa Leslie Jones. Verjetno je ta projekt, glede na kakovost njunih prejšnjih stvari, kar pravilna odločitev. Ni pretežka naloga, ni knjige in prevelikih pričakovanj. Čeprav naj bi bila njuna verzija Vojne Zvezd odpovedana zaradi pogodbe z Netflixom, se nam upravičeno zdi, da se je to zgodilo zaradi nečesa drugega. Zaradi kvalitete, ki je po koncu knjig ni bilo več.

Netflixova napaka

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekBucket list: 10 stvari, ki jih moraš storiti pred tridesetim
Naslednji članekIzziv: Ali zmoreš 40 dni brez alkohola?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.