Bucket list: 10 stvari, ki jih moraš storiti pred tridesetim

#10 Potuj v državo, katere jezika ne poznaš

Morda se sliši zastrašujoče, vendar je takšno potovanje lahko zelo izpopolnjujoče. Prisiljen boš, da se znajdeš v različnih situacijah. Domov boš prišel bogatejši za marsikatero izkušnjo, z osnovnim znanjem novega jezika in s polno galerijo fotografij. Priporočamo!

#9 Začni (ali se vključi v) verigo dobrih del

Gotovo si že slišal za koncept verige dobrih del. Tebi na cesti Janez pomaga zamenjati počeno pnevmatiko, ti naslednji dan sosedi Micki zaliješ rože, ona pa vnučkom pomaga pri domači nalogi.

#8 Nauči se kuhatikuharici osmodi obraz

Nismo vsi rojeni za masterchefa, ampak vsi radi jemo. Zato se čimprej nauči osnov, ki ti bodo v življenju prišle še kako prav. Vsak študent bi moral znati skuhati enostaven in hranljiv obrok, pri tem pa ne zažgati kuhinje. Če si čisti začetnik, čimprej pocukaj mamo za rokav, dobre nasvete pa najdeš tudi na spletu. Dober začetniški recept: Večerja v 20 minutah: Brokolijeva kremna juha.

#7 Nauči se oprostiti (sebi in drugim)

Zelo preprosto, pa vendar tako težko. Vsako težko preizkušnjo radi premlevamo v nedogled. Poskusi se sprijazniti, predelati in iti naprej. Verjemi, veliko lepše boš spal.

How to vote

#6 Oblikuj svoje politično stališče

V dvajsetih nas veliko še nima izdelanega političnega mnenja. Ker bomo kmalu (ali smo že) vstopili na trg dela in se vključili v družbo kot aktivno prebivalstvo, je pomembno, da se zavedamo svoje vloge v družbi in iščemo načine kako izboljšati splošen položaj in ohraniti blaginjo. Izkoristi svojo pravico in pojdi na vsake volitve!

#5 Vključi se v društvo

Dandanes najdeš društva, klube, skupnosti na vsakem koraku. Poišči področje, ki te veseli in se poveži zljudmi, ki imajo podobne interese. To je super način za spoznavanje novih ljudi in priložnost za samoaktualizacijo.

#4 Premagaj strah

Zagotovo obstaja nekaj, ob čemer te spreleti srh. Skoči s padalom, pobožaj pajka, potapljaj se v oceanu, ogovori neznanca, povabi simpatijo ven, odpri svoje podjetje, povej svoje mnenje naglas. You got this! To pa so najbolj čudni strahovi.

#3 Vsak mesec naredi nekaj za svojo dušo

Pojdi na koncert, glej najljubšo serijo (vsako epizodo), obišči prijatelja v tuji državi, privošči si masažo, kupi si kremšnito. Pomisli na svoje finančno stanje in naredi, kar lahko.

#2 Pojdi na road-tripRoadtrip!

… ker je izkušnja, ki ti da ogromno. Lahko se na pot odpraviš sam, lahko s prijatelji ali s partnerjem. Lahko rezerviraš prenočitve vnaprej, lahko greš spontano. S staro karjolo, ali z avtodomom. Daleč, ali le v sosednjo državo. Organiziraj si izlet po svoje in se odklopi.

#1 Začni varčevati

Najbrž boš kmalu začel razmišljati o lastnem domu, svojem avtomobilu in o ustvarjanju družine. Odpri si varčevalni račun in nanj polagaj denar po svojih zmožnostih. Future-you ti bo zelo hvaležen. Več o tem preberi v prispevku Z mini ukrepi do veliko denarja.

Prejšnji članekDaniela Ivanova: ženska v svetu tehnologije
Naslednji članekUničila največjo serijo vseh časov, za nagrado dobila 200 milijonsko pogodbo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.