V iskanju sreče

Žanr: drama
Režija: Gabriele Muccino
Scenarij: Steve Conrad
Igrajo: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe, James Karen, Dan Castellaneta, Kurt Fuller, Takayo Fischer idr.
Dolžina: 117 min
Na sporedu od: 7.2.2007

Drama V iskanju sreče je posneta po resničnem dogodku. V čustveno nabitih dveh urah spoznamo trgovskega potnika Chrisa Gardnerja (upodobil ga je Will Smith), ki ga utrujena in od neizpolnjenih obljub razočarana žena zapusti. Zatakne pa se pri skrbništvu sina, ki se mu Chris nikakor noče odreči (soproga namreč načrtuje odhod iz mesta). Zato mora za Christopherja (mali Jaden Christopher Syre Smith) in zase poskrbeti kar sam. To pa je vse prej kot lahka naloga, če si brez službe in rednega dohodka, pa še strehe nad glavo nimaš zagotovljene. A Chris kljub temu sanja in se za svoje sanje bori. Tako se vpiše na tečaj za borzne posrednike, kjer začne opravljati polletno pripravništvo, ki pa ni plačano, pa tudi obeti so vse prej kot dobri. Izmed dvajseterice kandidatov bodo izbrali le enega. Okolje je neizprosno. San Francisco ne pozna odpuščanja, tako da se oče in fantič kmalu znajdeta na cesti in sta primorana poiskati pomoč v zavetiščih. A tudi tam nekega dne zmanjka prostora. Chrisu pa zmanjkuje tudi denarja in časa … Sanje se zdijo vse bolj oddaljene, težav in ponižanj je vse več. Kako dolgo lahko Chris to zdrži? Odgovor najdete v kinodvoranah. Končno spet film, ki nam da misliti.


Asterix in Vikingi
Žanr: animirana družinska komedija
Režija: Stefan Fjeldmark in Jesper Moller
Scenarij: Jean-Luc Goossens, Stefan Fjeldmark in Philip LaZebnik po stripu Renéja Goscinnyja in Alberta Uderza
Igrajo: Roger Carel, Jacques Frantz, Lornt Deutsch, Sara Forestier, Pierre Palmade, Bernard Alane, Marc Alfos idr.
Na sporedu od: 7.2.2007

To, da veljajo Francozi za trdobučen naro, ni nobena skrivnost. Če se vrnemo nekaj stoletij nazaj, pa lahko isto rečemo tudi za Dance. No, vsaj nasmejimo se jim lahko. O zgodbi le na kratko. Zadnja galska vasica, ki se še upira rimskemu imperiju, doživi velik dogodek. Vanjo se je namreč namenil bojazljivi sin Fičfirix iz sosednjega plemena. Mladinec, ki naj bi ga Asterix in Obelix spremenila v pogumnega vojaka, pa kaj hitro pade v pest Vikingom, ki so se bili ravno v tistem trenutku izkrcali v Galiji. Severnjaški poglavar je prepričan, da bi fant, ki ga častijo kot čarovnika, njegove borce lahko naučil leteti, tako da bi lažje zasledovali ljudi, ki skušajo zbežati pred njimi. Asterix, Obelix in kuža Idefix se takoj odpravijo na reševalno akcijo, toda Vikingi se izkažejo za zelo trdožive nasprotnike. Film vsaj zaenkrat še ni sinhroniziran v slovenščino in prav je tako.

Utrip groze

Žanr: grozljivka
Režija: Jim Sonzero
Scenarij: Wes Craven, Ray Wright, Kiyoshi Kurosawa
Igrajo: Kristen Bell, Ian Somerhalder, Christina Milian, Rick Gonzalez, Jonathan Tucker, Samm Levine idr.
Dolžina: 90 min
Na sporedu od: 11.1.2007

Film je posnet na podlagi japonske uspešnice Kairo in prikazuje skupino študentov, ki se sreča z nepredstavljivo grozo. Eden od njih namreč odkrije nenavaden piratski brezžični signal, za katerega se izkaže, da vodi naravnost v svet mrtvih. Ko se začne razširjati, ogrozi vsakogar, zato morajo študentje najti način, kako grozljivi signal ustaviti. Stiskali se boste. Zagotovo.

Miran Varga

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.