V kinu decembra: Nostalgija, pričakovanje in praznični čar

Kino v decembru nam bo kot vsako leto prinesel veliko zanimivih filmov, ki spadajo med najbolj pričakovane filme letos. Decembrski filmi že dolgo ne veljajo le za praznične in božične, a brez tega tudi letos seveda ne bo šlo. Kino v decembru bo postregel tudi z obilo nostalgije iz začetka stoletja, ko smo drli v kinodvorane. Kaj bomo v kinih gledali naslednji mesec?

Hiša Gucci

Čeprav gre za novembrski izid, je Hiša Gucci film, ki bo vreden ogleda tudi v decembru. Kriminalna drama temelji na resnični zgodbi družinskega imperija in italijanske modne hiše Gucci. Režiser Ridley Scott, ki je letos že ponudil enega najboljših filmov leta, je imel na voljo nabor talenta. Adam Driver, Lady Gaga, Salma Hayek, Jared Leto, Al Pacino in Jeremy Irons. Trideset let ljubezni, izdaje, maščevanja in mode.

HOUSE OF GUCCI | Official Trailer | MGM Studios

Kralj Richard – 2. december

Richard Williams je oče Venus in Serene Williams, ki je bil odločen, da bo svoji hčerki zapisal v zgodovino. Zdaj vemo, da mu je uspelo, a le nekateri poznajo celotno zgodbo. Will Smith prejema nemalo število pohval za vlogo neumornega, ljubečega in predanega očeta slavnih teniških igralk, ki sta tesno sodelovali pri snemanju filma.

KRALJ RICHARD | uradni napovedni | V KINU OD 2. DECEMBRA

Aline, Moč ljubezni – 2. december

Celine Dion bo decembra zaživela v neuradnem biografskem filmu Aline, moč ljubezni. V Cannesu je bil film sprejet s kar petminutnimi stoječimi ovacijami. Režiserka Valerie Lemercier v svojem filmu tudi zaigra Alien Dieu, ki si z življenjsko zgodbo Celine Dion deli kar precej podobnosti. V filmu bomo lahko slišali tudi najbolj znane pesmi slavne pevke.

Aline, moč ljubezni | v kinu

Deset v pol – 2. december

Je kaj bolj balkanskega kot tekmovanje za najboljše čevapčiče? Danis Tanović nam bo prinesel Baščaršijo v letu po epidemiji, ki si želi novega začetka in čaka boljše čase. Branko Đurić in Izudin Bajrović bosta s preostalim delom ekipe v filmu Deset v pol pokazala, kako se tekmuje za najboljše čevapčiče Sarajeva. So res vredni prijateljstva, ljubezni in medsebojnega spoštovanja?

Deset v pol - V kinu od 2.12.

Pozabljeni božič – 2. december

Prvi božični film na tem seznamu, ki prinaša zgodbo glavne junakinje Elize. Ta živi v mali vasici, kjer vaščani radi pozabljajo stvari. S tem ni nič narobe, če ne bi bili tako pozabljivi, da pozabijo tudi na božič. Ena najbolj znanih norveških božičnih zgodb na filmskem platnu.

Pozabljeni božič | v kinu

Zapoj 2 – 9. december

Nadaljevanje animirane uspešnice, ki nam je postregla z veliko pevskega talenta. Pujska Rosita (Reese Witherspoon), ježevka Ash (Scarlett Johansson), gorila Johnny (Taron Egerton), slončica Meena (Tori Kelly) in pujsek Gunter (Nick Kroll) se vračajo pod vodstvom koale Busterja Moona (Matthew McConaughey). Ekipa uspešnega gledališča New Moom se pripravlja na nastop v glamuroznem gledališču še bolj glamuroznega mesta.

Sing 2 - napovednik

Zgodba z zahodne strani – 9. december

Adaptacija znanega muzikala bo tokrat oživela pod taktirko Stevena Spielberga, katerega ime samo pomeni odhod v kino. Klasična zgodba o rivalstvu in mladi ljubezni v New Yorku sredi petdesetih let prejšnjega stoletja. Ansel Elgort in Rachel Zegler bosta nastopila kot Tony in Maria. Zgodba z zahodne strani velja za film, ki ne spada le med najbolj pričakovane filme leta, temveč filme, ki jim napovedujejo največ možnosti za neuspeh.

ZGODBA Z ZAHODNE STRANI | napovednik | V KINU OD 9. DECEMBRA

Letos božič odpade – 16. december

Ni decembra v kinu brez božične komedije. To leto bo to Letos božič odpade, ki nima svetovno znane zasedbe, a lahko ponudi z božičnim čarom, kar bo dovolj. Dvajset in nekaj letna Emma si želi božič preživeti z ovdovelim očetom. Oče ima zanjo presenečenje v obliki mlade in prelepe punce, ki je bila nekoč Emmina sošolka in nasprotnica. Praznična komedija kot se šika.

LETOS BOŽIČ ODPADE | napovednik | V KINU OD 16. DECEMBRA

Spider Man: Ni poti domov – 16. december

Novi Marvelov film, ki prinaša tri tovornjake navdušenja in pričakovanj. Ali bosta del SpiderMana, ki ga igra Tom Holland, tudi njegova predhodnika Andrew Garfield in Tobey Maguire? Četudi tega ne vemo, ker je predobro skrito ali pač ni res, pa vemo nekaj drugega. Vračajo se Doc Ock, Green Goblin, Sandman, Electro in Lizard. Prvič v filmski zgodovini tega lika bo cel svet vedel, kdo je Peter Parker. Le kaj slabega se lahko zgodi v filmu, ki nakazuje na multiverzum?

Spider-Man: Ni poti domov - Uradni napovednik

Matrica: Obuditev – 23. december

Režiserka Lana Wachowski se po osemnajstih letih vrača v Matrico, tokrat brez sestre Lilly. Keanu Reeves in Carrie Anne Moss se vračata v svojih vlogah Nea in Trinity, ki se jima bodo pridružili še Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris in Jonathan Groff. Kaj točno se bo dogajalo v četrtem delu Matrice, ni niti malo jasno.

MATRICA: OBUDITEV | V KINU PREDPREMIERNO OD 22. DECEMBRA

Volk in lev – 23. december

Ekipa, ki je ustvarila prelep film Mia in beli lev, nam bo postregla s pustolovščino Volk in lev. Čudovita kanadska pokrajina bo mesto dogajanja za mlado Almo, ki bo rešila mladiča leva in volka. Življenje Alme in vseh okoli nje se bo za vedno spremenilo.

VOLK IN LEV - v kinu 23. decembra

The King’s Man: Začetek – 30. december

Predzgodba uspešnice Kraljevi možje in njegovega manj uspešnega nadaljevanja. Kako je obveščevalna služba sploh nastala? To bomo izvedeli v kinu konec decembra. Okoli leta 1900 sledimo družbi oseb, ki si želijo ustvariti vojno ter z njo ubiti na milijone ljudi. Režiser Matthew Vaughn bo predstavil izvor obveščevalne agencije in začetek nagovora: »Manners maketh man.«

THE KING'S MAN: ZAČETEK | Napovednik #3 | KMALU V KINU

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPorast malih secondhand trgovin na Instagramu v času epidemije
Naslednji članekAli nas bo NASA rešila pred trkom asteroida?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.