V kinu maja 2011

Od nekaj je bil človek in od nekdaj so bili vampirji. Filmske zgodbe, v katerih so glavni akterji vampirji in volkodlaki, se torej nadaljujejo, ampak tokrat bolj kruto in bolj grozljivo.

Film z naslovom Duhovnik (Priest) je akcijsko-znanstvena fantastična grozljivka
Ttridimenzionalen, vizualno osupljiv poklon legendarnim akcijskim filmom, v katerih se posameznik postavi v bran človeštvu, ki ga skuša uničiti plenilska vojska. Dogajanje je postavljeno v postapokaliptični svet, uničen od stoletnih vojn med vampirji in ljudmi, kjer se duhovnik in nekdanji legendarni lovilec na vampirje upreta navodilom cerkve in zapustita mestno odzidje. Svoje moči združita z divjim šerifom in spretno vojno svečenico, ki pozna nadnaravne prijeme bojevanja, skupaj pa se odpravijo za skupino odpadniških vampirjev, ki so ugrabili duhovnikovo nečakinjo. Toda v surovih bitkah z nečloveškimi stvori jim po življenju strežejo tudi plačanci cerkve, saj bi lahko resnica omajala utečene nauke in dogme.

Verjamete v legende? Se bojite volka? Pazite se ga, saj prihaja Rdeča kapica (Red Riding Hood)
Rdeča kapica predstavlja pravljično podobo nedolžnega dekletca z rdečo čepico, ki se odpravlja v babičino hiško. Vendar je izvirna zgodba v resnici le svarilo pred nevarnostjo in prevaro, ki naj bi prestrašila mladoletne in dovzetne glave. Domišljijski romantični triler izpod budnega očesa režiserke Somraka, Catherine Hardwicke, predstavlja srhljivo zgodbo lepe Valerie. Uporna mladenka nasprotuje želji staršev in svojo ljubezen namesto bogatemu Henryju nameni postavnemu gozdarju Petru. V vasi pa preži krvoločni volkodlak, zato na pomoč priskoči neustrašen in izkušen lovec Solomon, ki s seboj prinese strah in nezaupanje, saj razširi govorice, da se volkodlak podnevi pojavlja v človeški podobi, ki jim prestrašeni vaščani verjamejo. Vsi postanejo osumljenci, prav nihče ni izjema. Toda kaj, če je volk nekdo, ki ga poznaš? Nekdo, ki mu zaupaš? Nekdo, ki ga imaš rad? Vas zajame preplah, med osumljenci pa se znajde tudi Peter, Valerie pa ugotovi, da jo z zverjo povezujejo nerazložljive sile.

Da pa maj ne bo samo v stilu fantastike, v kino prihaja tudi triler z naslovom Cena resnice (The Lincoln Lawyer)
V njem so zaigrali Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Josh Lucas, Ryan Phillippe in John Leguizamo. Michael »Mick« Haller je prebrisan in karizmatičen odvetnik, ki ima pisarno kar v njegovem lincolnu. Večji del kariere je preživel kot odvetnik raznih zločincev, nakar pa dobi primer, od katerega je odvisna njegova kariera, najame ga namreč bogati playboy z Beverly Hillsa, ki je obtožen poskusa umora. Toda preprost in dobičkonosen primer se prelevi v smrtonosen spopad dveh mojstrov manipulacije in v trkanje slabe vesti.

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.