Kaj bomo oblekli poleti?

To poletje bomo oblečeni v barve. Poletje bo torej v znamenju vseh možnih barvnih kombinacij, saj praktično ni barve, s katero bi v tej sezoni lahko zgrešili, tako da si lahko tokrat z barvami damo duška.

Modne smernice nam ponujajo izziv, poskusimo se lahko v kombinaciji divjih vzorcev, v mešanici barv; zares drzni, ki se ne želijo držati vedno veljavnega pravila, naj imata vzorca podobne odtenke, pa lahko nase nadenejo vzorce, ki med soboj nimajo nobene povezave.

V letošnjem poletju so aktualni torej potiski in vzorci, v prvi vrsti so to cvetlični in živalski motivi na vpadljivih živobarvnih podlagah. Cvetlični vzorci so sestavljeni iz velikih detajlov z nenavadnimi kombinacijami. Inspiracijo v naravi so modni oblikovalci našli tudi v potisku s sadjem, najsi bodo to pomaranče, ananas ali katero drugo sadje. Sočne tropske sadeže na bluzi ali obleki lahko kombiniramo z belimi poletnimi hlačami, krilom ali jeans hlačami. V živalskem potisku najdemo vse od realističnih živali do abstraktnih variacij, potisk lahko spominja na živalske vzorce, lahko pa gre za dejanske slike živali.

Za tiste malo manj drzne poletje ponuja oblačila v beli ali pastelno mentolastih barvah. Minimalizem tudi tokrat ni strogo dolgočasen, ampak se od devetdesetih premika naprej in nudi modernejšo kreacijo z volumnom in obogatenimi silhuetami. Predvidljivi in vedno klasični belini se tokrat pridružujejo tudi pastelni odtenki zelene, nežne barve, barve pistacije, mentolne in barve morske pene, ki pa jo lahko kombiniramo z belo, srebrno, pšeničnimi odtenki in svetlejšimi rjavimi variacijami. K damskim krilom pa je potrebna kombinacija, ki poskrbi za mladosten videz z živahnim potiskom, čevlji v udarni barvi ali drugimi modnimi, odštekanimi detajli.

Nova sezona prinaša tudi novo dolžino kril, ki tokrat sega nekje med spodnjim robom kolena in gležnji, pa naj gre za cevasta ali široka krila, pa tudi obleke. K tej, za nošenje zahtevni dolžini priporočajo nošenje čevljev s peto, ki nogam nadoknadijo prepotrebne centimetre, dolžini krila pa dodajo eleganco in glamur.

Poletna moda pa ponovno prinaša na sceno hlače na trapez. Sedemdeseta leta so ponovno v ospredju, trapezaste hlače pa so na voljo v dveh osnovnih modelih – v širokem in ozkem kroju. Ozek model ohranja ženstvenost, takšne hlače so primerne za vse priložnosti, od poslovnih, osebnih, pa tudi za vsak dan. S črnimi trapezastimi hlačami, ki poudarijo linijo telesa in nas naredijo zapeljive, letos zagotovo ne bomo zgrešili, v poletnih dneh pa so aktualni tudi svetli toni. Široke hlače na trapez pa prinašajo sproščenost in udobje, saj so hlače pri kolenih še bolj široke.

Na koncu pa ne pozabimo še na modne dodatke, ki so ravno tako živahnih barv, vzorčasti, s črtami in teksturami.

Sanda Gajser

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.