Večna TV klasika

Kdo še ni slišal za Ala Bundyja in njegovo ženo Peg ter njuna otroka – klasičen primer neumne (a hude) blondinke Kelly ter Buda, ki bi dejansko lahko uspel, če bi seveda premagal svojo obsedenost z ženskami in predvsem njihovimi oblinami. Mogoče se bolj spomnite naslovne pesmi ‘Love and marriage’, ki jo, mimogrede, če ne veste, izvaja Frank Sinatra.
Gre za eno izmed najbolj znanih in s svojimi enajstimi sezonami oz. kar 262 epizodami tudi eno najdaljših TV serij (ali tudi sitcom) v zgodovini. Serija je tekla od leta 1987 pa vse do 1997 ter si že tekom originalnega predvajanja prislužila status kulta.

Kaj pa se je zgodilo z glavnimi igralci po koncu serije?
Ed O’Neill oz. Al Bundy je še danes aktiven igralec – že v času snemanja serije je igral v kar nekaj filmih, a na žalost ni odigral nobene pomembnejše vloge. Med drugim je igral v Bone Collector, Lucky numbers, verjetno pa smo ga vsi videli v Wayne’s world (v prvem in drugem delu). Veliko bolj uspešen pa je na malih ekranih. Med drugim je igral v West wing (Zahodno krilo), od leta 2009 dalje pa ima eno izmed glavnih vlog v seriji Modern family, ki je požela že kar nekaj uspehov. Mogoče še zanimivost – Ed O’Neill ima od leta 2007 dalje črni pas iz brazilskega Jiu-Jitsu.
Za Katey Sagal oz. Peggy Bundy lahko rečemo, da se je kariera po koncu serije Družina za umret šele dobro začela. Po koncu serije je igrala v seriji ‘8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter’, gostovala v kar nekaj serijah (70’s show, Lost kot najbolj znana primera), ponovno pa se je proslavila z eno izmed glavnih vlog v seriji Sons of anarchy, katere avtor je njen mož Kurt Sutter. Serija Sons of Anarchy trenutno uživa tako pohvale kritikov kot tudi že skoraj kultno sledenje oboževalcev. Katey pa ima poleg igralske kariere še enega aduta in sicer ima tudi pevsko kariero. Do sedaj je posnela dva studijska albuma, že od sredine sedemdesetih let prejšnjega stoletja dalje pa poje predvsem ‘back’ vokale (med drugim tudi za Olivio Newton John).
Christina Applegate oz. Kelly Bundy ima tudi uspešno kariero. Po koncu serije je nadaljevala z bolj ali manj uspešnimi serijami (Jesse, Samantha Who), posnela je kar nekaj filmov (med najbolj znanimi The Sweetest thing s Cameron Diaz, Wonderland, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, …). Uspešno se je pojavljala tudi z gostovanji v drugih serijah, oddajah; med drugim pa je bila tudi med ustanovitvenimi članicami Pusscat dolls (leta 1995 so imele debitanski nastop v znanem nočnem klubu Viper room, katerega delni lastnik je bil takrat tudi Johhny Deep). Kasneje je skupino zapustila, a še danes ostaja v stikih. Ima eno hčerko, pred leti pa je prebolela tudi raka na dojki.
David Faustino oz. Bud Bundy je po koncu serije nadaljeval z igralsko kariero, a mogoče bi lahko kar rekli, da je trenutno izmed vseh štirih glavnih igralcev oz. Bundyjev on še najmanj uspešen (vsaj v smislu igralske kariere). Poleg pojavljanja kot gost v sitcomih oz. tv nanizankah skozi devetdeseta leta pa vse do danes je igral še v nekaj low budget filmih ter sodeloval v ‘reality TV – celebrity editions’. Verjetno pa vas večina ni vedela (jaz nisem?), da se je preizkusil tudi kot ‘gangsta raper’ in posnel celo en studio cd v letu 1992. Njegovo rapersko ime je bilo D’ Lil. Da pa fantu ne gre slabo, je poskrbel tudi z investicijo v nočni klub v Los Angelesu, katerega lastnik je, tako da mu vsaj za prihodke ni potrebno skrbeti.
In to so naši štirje junaki. Verjetno je Al Bundy eden izmed redkih ljudi, kateremu res velika večina  privošči, da bi mu že enkrat uspelo ali obogateti ali pa vsaj zamenjati ženo.

Mitja Urbanček

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.