Vloge Jokerjev skozi leta

Ob izidu novega filma Joker si poglejmo, kateri igralci so že bili v vlogi negativca, ki ga najbolj poznamo iz filmov o Batmanu. Kdo so in kako so se odrezali v vlogi?

Heath Ledger

Za mnoge najboljši Joker zato začnimo kar z njim. V drugem delu trilogije o Batmanu režiserja Christopherja Nolana stoji nasproti Batmanu iz Gothama. Z oskarjem nagrajena vloga igralca, ki je na žalost preminil, preden je film izšel v kinih. Ena najboljših, če ne najboljša igralska predstava v zgodovini filma.

Heath Ledger v filmu Temni vitez
Heath Ledger v filmu Temni vitez.

Jack Nicholson

Eden najboljših igralcev je bil večja zvezda filma Batman, kakor naslovni junak. Film je v kina prišel leta 1988 in bil tudi zaradi odlične igre Nicholsona temeljni razlog, da imamo toliko filmov o super herojih.

Jack Nicholson v Batmanu
Jack Nicholson v Batmanu.

Cesar Romero

Prvi Joker, ki se je pojavil na malih ekranih in začel pot filmskega negativca. Pojavil se je v seriji Batman, ki se je predvajala v 60ih letih prejšnjega stoletja. Medtem ko je videz malo čuden, moramo v obzir vzeti tudi čas predvajanja. Je začetnik in to je najpomembnejše.

Cesar Romero v seriji Batman
Cesar Romero v seriji Batman.

Jared Leto

Obupen lik a odličen igralec, ki je svojo vlogo odigral odlično. Edina težava je ta, da je bila vloga grozno napisana. Kot sam film Odred odpisanih je tudi Letojev Joker za v pozabo.

Jared Leto v Odredu odpisanih
Jared Leto v Odredu odpisanih.

Joaquin Phoenix

Ni več skrivnost, da se je v novem Jokerju odrezal več kot odlično. Najverjetneje ga čaka nominacija za Oskarja in še kaj. Tako pa ga lahko postavimo ob bok Heathu Ledgerju kot najboljšemu Jokerju.

Joaquin Phoenix kot Joker
Joaquin Phoenix kot Joker.

 

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekŠtudent v Gambiji: perspektiva prostovoljke Zymryte Ademaj
Naslednji članekKnjiga meseca: Izruvana

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.