Vse bližje je filmska predelava videoigre Gears of War

Film Gears of War je vse bližje nastanku
Film Gears of War je vse bližje nastanku Foto: on netflix

Filmi posneti po igrah v preteklosti niso bili priljubljeni zaradi slabe kakovosti tistih filmov, ki so bili dejansko posneti. V zadnjih letih so oboževalci videoiger dobili kar nekaj iger, katerih zgodba se lahko kosa z najboljšimi filmi. Tu so studiji zavohali denar in po uspehih nekaterih filmov in serijah, je Netflix tisti, ki bo poskrbel za novo priredbo. To bo predelava videoigre Gears of War.

Gears of War želi že od leta 2007 postati film

Igra Gears of War sledi zgodbi zadnjega upa človeštva proti hordi iz podzemlja. Pod vodstvom narednika Marcusa Fenixa se mora enota Delta zoperstaviti sovražniku, če želi zagotoviti obstoj človeštva. Gre za zelo površen in splošen opis igre, ki je svoj prvi del v svet pospremila leta 2006. Do danes smo dobili 5 glavnih delov in nekaj spin-offov.

Že leta 2007 je New Line Cinema kupil pravice za film, do danes pa se je spremenilo marsikaj. Zdaj je Netflix tisti, ki ima pravice za film, potrdilo o nastanku pa smo prejeli novembra 2022. Isti čas je Netflix potrdil tudi animirano serijo, ki naj bi pospremila film in kot taka temeljila na franšizi.

Po vseh pretresih, ki jih je doživela filmska predelava Gears of War, je zdaj Netflix potrdil tudi scenarista. Prav ta novica lahko oboževalcem igre vnese veliko upanja v predelavo.

Videoigra Gears of War bo postala film
Videoigra Gears of War bo postala film Foto: on netflix

Za scenarij bo poskrbel Jon Spaihts

Scenarist Jon Spaihts bo poskrbel za scenarij filma Gears of War. »Gears of War je ena od najboljših akcijskih videoiger v zgodovini, z odličnimi liki, prečudovito oblikovanih svetom, ki daje veliko poudarka na sodelovanje in grozo vojne,« je povedal Spaihts. »Želi postati filmska izkušnja in navdušen sem, da lahko sodelujem pri tem,« je še dodal.

Pri filmu bo sodelovalo tudi podjetje The Coalition, ki je igro Gears of War tudi ustvarilo. »Presrečni smo, da lahko sodelujemo z Jonom in Netflixom v procesu priredbe naše igre,« so povedali pri podjetju. »Jon je fantastičen pisec z veliko talenta in kar je bolj pomembno, obožuje Gears of War. Ne bi si mogli želeti boljšega partnerja za predstavitev naše franšize novim oboževalcem,« so še dodali.

Jon Spaihts, scenarist Gears of War in Dune: Peščeni planet

Njegova kariera pisca se je začela leta 2007, ko je bil scenarij za ZF- romanco Potniki (Passengers) vključen na holivudsko Črno listo neproduciranih scenarijev. Ko je bil Keanu Reeves mišljen kot glavni igralec in producent filma je Spaihts dobil še možnost pisanja dveh filmov v franšizi Osmi potnik. Nastal je Prometej (Prometheus), ki ga je korenito spremenil Damon Lindelof. Kar se tiče filma Potniki, je film izšel leta 2016, v njem pa sta igrala Chris Pratt in Jennifer Lawrence. Istega leta je napisal tudi scenarij za prvi del Doktor Stranga (Doctor Strange).

Nazadnje je bil nominiran za oskarja skupaj z Denisom Villeneuveom in Ericom Rothom za film Dune: Peščeni planet. Prav tako z njima piše drugi del težko pričakovanega filma.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekRobot SPOT v Sloveniji! Svetovno znan robot Boston Dynamics prvič v Sloveniji
Naslednji članekKako sladkor vpliva na naše telo?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.