Robot SPOT v Sloveniji! Svetovno znan robot Boston Dynamics prvič v Sloveniji

SPOT robot, ki ga je ustvaril Boston Dynamics
SPOT robot, ki ga je ustvaril Boston Dynamics, prvič v Sloveniji Foto: on iot

SPOT, svetovno znan in edinstven robot, ki ga je izdelalo podjetje Boston Dynamics – se bo prvič predstavil v Sloveniji. Šlo bo za dvodnevni dogodek, in sicer 14. ter 15. aprila v Tehnoparku Celje, v sodelovanju z raziskovalno enoto Creative Robotics in dr. Mašo Mikkel Jazbec, intermedijsko umetnico in akademsko raziskovalko.

Boston Dynamics v Sloveniji!

S predstavitvijo funkcionalnosti robota SPOT in njegovih zmogljivosti, ki segajo onkraj meja proizvodnih obratov, nameravajo v Tehnoparku Celje prikazati njegovo uporabno vrednost v vsakdanjem življenju, z namenom lajšanja vsakodnevnih nalog, premagovanja ovir, v začetku pa predvsem podiranju zmotnih prepričanj ter strahu pred roboti. Za več informacij spremljal Tehnopark.

Robot SPOT
Foto: on wired

Kaj je SPOT?

SPOT je okreten mobilni robot, ki se giblje po terenu z mobilnostjo brez primere, kar omogoča varno, natančno in pogosto avtomatizacijo rutinskih nalog pregledovanja in zajemanja podatkov. SPOT prenaša in poganja do 14 kilogramov opreme za pregledovanje, nadzoruje se ga od daleč z intuitivno tablično aplikacijo in vgrajenimi stereo kamerami, programira pa se lahko ponovljive avtonomne misije za zbiranje doslednih podatkov.

“Spot Me Up” | The Rolling Stones & Boston Dynamics

Prejšnji članekObjavljen je razpis za nagrado dr. Uroša Seljaka za leto 2023
Naslednji članekVse bližje je filmska predelava videoigre Gears of War

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.