Žaga VII

Tisti, ki za noč čarovnic niste (z metlo) odleteli v kino imate še vedno možnost, da to storite (peš ali z avtom, ker je noč čarovnic mimo) in si pogledate sedmi del filma Žaga, tokrat v 3D tehniki.
Ljubitelji filma, ste zagotovo zasedli svoj sedež v kinu že 29. 10 na premieri ali pa dan kasneje. In dejstvo, da je že zdaj film prinesel kar 22 milijonov evrov in se že povzpenja na vrhove lestvic, pove da tudi nov del slavne grozljivke ne razočara.

Genialno zasnovana zapletena zgodba v sedmem (in domnevno tudi zadnjem) delu se fino preplete vse do samega prvega dela in razkrije povezave med liki že od samega začetka. Tako je mogoče v novem delu videti Carya Elwesa, ki je v prvem delu odigral vlogo Dr. Gordona, ki se prav v tem delu izkaže za ključno vlogo v igri.
V filmu se prepletata dve glavni zgodbi. Glavni dvoboj med Hoffmanom in Ugankarjevo ženo Jill tako končno pride h koncu in s tem pogubi celotno detektivsko ekipo, ki je raziskovala Ugankarjev primer. Druga vzporedna zgodba pa govori o Bobbyu, človeku, ki bi naj preživel Ugankarjevo past, in sedaj svojo zgodbo uspešno prodaja medijem. Ker pa njegova zgodba seveda ni resnična, se mora Bobby za kazen zares soočiti s svojo namišljeno preizkušnjo.
Časovni preskoki med dogajanjem sproti razlagajo in odgovarjajo na vsa vprašanja, ki se gledalcu pojavijo ob gledanju filma, le odgovor na zadnje ključno vprašanje, ki se odpre že v 6 delu, je prihranjen za na konec in tako omogoči še en, za Žago tipičen, epski zaključek.

Je pa Žaga vsekakor film specifičnega žanra, ki ne utegne biti všeč vsakemu gledalcu. Večina v filmu ne vidi več kot vrsto krvavih prizorov. Tisti, ki imajo ‘boljši želodec’, pa utegnejo v Žagi uvideti zanimivo zgodbo, ki jo nudi le redkokateri film, z unikatnim sporočilom. Redko se zgodi, da uspe film obdržati gledanost, še bolj pa kvalitetno in kompleksno zgodbo čez toliko delov. Ustvarjalcem filma Žaga je to uspelo že s sedmimi deli in samo vprašanje je ali nemara film ne bo dobil še enega nadaljevanja. Konec ostaja nekako odprt….

Maja Orešnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.