Evrovizijsko tekmovanje bo sprejelo 3500 oboževalcev

Nizozemska vlada je prižgala zeleno luč in dovolila 3500 oboževalcev v Rotterdam Ahoy areni na pesmi Evrovizije. Če bo šlo vse po načrtu, bo prizorišče na pol polno, oboževalci pa bodo potrebovali negativni covid test.

Organizatorji so odločitev pozdravili in dejali, da bodo preučili možnosti, ki so zdaj na voljo. V prihodnjih dneh bodo objavili več podrobnosti o tem, kako lahko občinstvo varno sprejmejo v areno. Zdravje in varnost udeležencev ostajata glavna prednostna naloga organizatorjev. Vsi nastopajoči in njihove delegacije pa bodo morali upoštevati strog protokol.

Končni dogovori za Evrovizijo bodo potrjeni konec meseca, zdajšnja odločitev pa še ni dokončna. Še vedno se lahko zadeve spremenijo, če bo prišlo do novega porasta okužb.

Evrovizija bo potekala od 18. do 22. maja, organizatorji pa so že pred tem predstavili štiri možne scenarije.

Na stavnicah ima trenutno največ možnosti za zmago predstavnica Malte. Drugo mesto zaseda Švica, tretje Francija, četrto Bolgarija in peto Italija. Po stavnicah sodeč se naši predstavnici Ani Soklič ne piše preveč dobro, saj je s pesmijo Amen le pred Češko in Albanijo.

Destiny - Je Me Casse - Malta 🇲🇹 - Official Music Video - Eurovision 2021

Je pa že znano, da Belorusije letos ne bomo videli, ker njena skladba ne ustreza evrovizijskim pravilom, saj je preveč politično naravnana. Spomnimo, leta 2016 je Jamala s pesmijo 1944 zagotovila zmago Ukrajini. Nekateri so v pesmi videli politične vzporednice s priključitvijo polotoka Krim Rusiji. Dan pred Evrovizijo pa je Jamala za Guardian priznala, da je njena pesem zelo politično nabita.

VIRBBC
Prejšnji članekKatere so naravne barve za velikonočne pirhe?
Naslednji članekZlatko v pesmi Svoboda: »Stop janšizmu, svoboda vsem.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.