Exit 2022 bo slovensko obarvan

Tudi letos bo poletje obarvano z že tradicionalnim glasbenim festivalom, Exitom, ki bo potekal od 7. do 10. julija 2022 na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu v Srbiji. Letošnji slogan festivala pa se glasi »Together. Always!«

Exit 2022 bo predstavil več kot 40 odrov

Letos bo na Exitu kar 220 izvajalcev, šovi pa se bodo odvijali na več kot 40. odrih. Med letošnjimi najpopularnejšimi zvezdniki so Iggy Azalea, James Arthur in Calvin Harris. Seveda pa ne smemo zanemariti slovenskih zastopnikov, za katere smo prepričani, da se veselijo svojega prispevka v tem večdnevnem dogodku. To so Joker Out, Senidah, Noctiferia, Brina Knauss, Peree in Chains!

EXIT for Real | TOGETHER. ALWAYS!

Joker Out

Joker Out je simpatična, bandovska, fantovska skupina, ki je na sceni od leta 2016. Svoje oboževalce navdušuje s hiti, kot sta Vem da greš in Gola. Na svoj nastop na Exitu pa gleda kot na »začetek poti na Balkanu«.

Joker Out - Vem Da Greš (Official Video 4K)

Senidah

Senida Hajdarpašić, ki je najbolj znana po svojem umetniškem imenu Senidah pa ima za sabo že kar nekaj kilometrine. Zaslovela je kot vodilna pevka slovenske skupine Muff, trenutno pa je verjetno najbolj znana po svojem hitu Mišići, ki ima na Youtubu že več kot 77 milijonov ogledov.

Senidah - Mišići (Official Video)

Noctiferia

Skupina Noctiferia ima že malo bolj specifične poslušalce, in sicer gre za slovensko metal skupino, ustanovljeno leta 1996. Njihova glasba temelji na death oziroma black metalu, v zadnji plošči pa se čutijo vplivi industriala.

NOCTIFERIA - Smrt za smrt (official video)

Brina Knauss

Slovenska didžejka, ki ima med oboževalci tudi kar nekaj vplivnih imen, kot sta Damian Lazarus in Luciano. Za sabo ima že kar nekaj nastopov po Evropi in po svetu, nastopala je tudi že med svetovno znanimi didžeji in na dogodkih, kot so Rumors, Vagabundos in Get Lost.

Brina Knauss Techno DJ Set Live From The Off Sonar Closing Party Barcelona

Peree

Petra Žnidaršič oziroma Peree se posveča elektronski glasbi in je relativno novo ime – leta 2019 se je prvič preizkusila v tej vlogi na DNB konferenci. Letos pa jo lahko poslušamo kar na Exit festivalu!

Peree | LINK Ch0: RUSH

Chains

Je istrski ustvarjalni dvojec, ki ga sestavljata Etienne Chelleri in Marko Colnar. Tako kot Noctiferia pa tudi onadva plavata v metalskih vodah. Specifično sta se našla na področju temačnega hipnotičnega dooma.

CHAINS - Sonic Sabbath (Full Album 2020)

 

Prejšnji članekPoznaš opero iz koncentracijskega taborišča?
Naslednji članekPfizer in Moderna odobrila cepivo za najmlajše

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.