Festival Coachella 2023 lahko obiščemo tudi doma

Coachella
Coachella Foto: on coachella

Aprila se bo v Kaliforniji odvil eden najbolj znanih glasbenih in umetniških festivalov Coachella. Na srečo pa nam ne bo treba na letalo, da bi si ga ogledali. Organizatorji so ponovno sklenili pogodbo z YouTubom, da bo dogajanje prenašano v živo po celem svetu.

Coachella 2023

Glasbeni in umetniški festival Coachella Valley se vsako leto odvija v Empire Polo Clubu v Indiu v Kaliforniji v dolini Coachella v puščavi Colorado. Aprila se tam zberejo najbolj znani svetovni glasbeniki, vzhajajoče zvezde, ponovno združene skupine in seveda njihovi oboževalci. Dogajanje poteka dva vikenda s tem, da je drugi vikend le ponovitev. Letos se bo od otvoritvenega petka 14. aprila do nedelje 16. aprila na Coachellinem odru zvrstilo več kot 100 glasbenikov.

Plakat za priljubljeni festival Coachella
Plakat za priljubljeni festival Coachella Foto: on coachella

YouTube prinaša Coachello širnemu svetu

Organizator Coachella Valley festivala Goldenvoice je z YouTube obnovil pogodbo o ekskluzivnem partnertsvu do leta 2026. YouTube bo lahko dogajanje prenašal v živo in brezplačno za uporabnike. Kot je poudaril predsednik Goldenvoicea Paul Tolllett »je YouTube zaslužen, da Coachella doseže vsak kotiček sveta. Ker so glasbeniki iz najrazličnejših krajev, Španije, Brazilije, Francije, Indije, Islandije, Južne Koreje, YouTube pomaga domačim oboževalcem spremljati svoje idole.«

ljudje na Coachelli
Ali lahko YouTube prenos nadomesti festivalsko izkušnjo? Foto: Raph_PH

Uporabniki bomo lahko poleg spremljanja dogajanja v živo in brskanja med že posnetimi koncerti lahko tudi sodelovali v skupinski debati preko Live Chat-a. Vpogled v zakulisje koncertov bodo prinesli YouTube Shorts. Tudi majice, nalepke, našitke, kape, na kratko »merch« se bo dalo kupiti preko spleta z YouTube Shopping. In za konec, premium uporabniki YouTuba bodo imeli še nekaj dodatnih ugodnosti, o katerih pa se ne ve veliko. Morda digitalni avtogram svojega najljubšega ustvarjalca.

Festival iz domačega kavča

YouTube s svojo mrežo storitev Coachello približa svetu. In res, če pozabimo na vonj umetne megle in drenjanje pod odrom, se bomo doma za računalnikom počutili skoraj, kot da smo tam. To je že enajsto leto YouTube-ovega prenašanja Coachelle in pričakujemo lahko, da se bodo v prihodnosti stvari še izboljšale.

Večja imena letošnje Coachelle so Bad Bunny, Frank Ocean, Blackpink, Björk, Gorillaz, The Chemical Brothers, Blondie, Charli XCX. Večinoma pop glasbo bosta presekala  angleški indie rock bend Wet Leg in post-punkerja Sleaford Mods. Vsi pa bomo nestrpno čakali, da izvemo zakaj imajo Desert Cahuilla Bird Singers takšno ime.

Napovednik Coachelle 2023
Napovednik Coachelle 2023 Foto: on coachella
Prejšnji članekNova študentska urna postavka 2023 tudi v Uradnem listu
Naslednji članekOkužba iz serije The Last of Us obstaja tudi v resnici

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.