Festival MENT Ljubljana 2020 – konferenca, sprejemi in specialke

Plakat MENT 2020

Glasbeni festival MENT Ljubljana zajema tudi konferenco z dogodki o temah s področja glasbe. Poleg tega ponuja možnosti spoznanja z izvajalci in organizatorji. »Specialke« festivala pa so razne delavnice, razstava in druge povezave z umetniki in tehnologijo.

Konferenca

Na letošnjem MENTu bo konferenca potekala 6. in 7. februarja v Kinu Šiška in M Hotelu. Osrednje letošnje teme so ex-Yu, digital, live in vse vmes. 

Med gosti organizatorji izpostavljajo priznanega booking agenta Roba Challicea, akademsko profesorico in glasbeno profesionalko Sally-Anne Gross, predstavnika spletne glasbene platforme Bandcamp Alyja Gillanija in vodjo v Ljubljani situirane založbe Glitterbeat Records Chrisa Eckmana

MENT konferenca med drugim prinaša predstavitev ex-Yu trgov, debato o prihodkih v streamingu, pogovora o vzhodnoevropskih festivalih in strategijah booking agentov za odkrivanje talentov ter okroglo mizo s predstavniki nekaterih uspešnih vzhodnoevropskih glasbenih medijev.

Govora bo tudi o trajnostnem načrtovanju festivalov in karier, prijemih glasbenega PR-ja in bookinga za prihajajoče desetletje, evropskemu projektu HEMI ter srbski iniciativi Hali gali.

Če te zanimajo inovativni pristopi k dogovarjanju koncertov, preveri predstavitvi Prihodnost bookinga: Kako razprodati koncert z uporabo podatkov in Banding – aplikacija za izmenjavo koncertnih gostovanj med posameznimi bendi, ki se bo nadaljevala z delavnico. Odprte so tudi prijave na celodnevno delavnico Europe in Synch, posvečeno plasiranju glasbe v reklamah, filmih in na TV-ju.

Celoten urnik konference je predstavljen na spletni strani MENT.

Poster MENT 2020

Sprejemi

Odprte so prijave (sledi povezavam) za hitra mreženja, na katerih lahko spoznate

Decibelles
Decibelles, izvajalci na festivalu MENT 2020

Na letošnjih sprejemih lahko spoznaš glasbene profesionalce iz štirih držav.

  1. Sprejem Austrian Heartbeats bo namenjen našim severnim sosedom, ki jih bodo na MENTu zastopali Alicia Edelweiss, Bernhard Eder, My Ugly Clementine in Petrol Girls.
  2. Na druženju Novi ruski val bodo ruski kolegi: bendi Gnoomes, Stadt, Wooden Whales in Inturist.
  3. Srečanje SoundCzech in Time predstavlja Čehe, ki so letos Never Sol, Bratři in Market.
  4. Francoski sprejem in brunch pa bo namenjen francoski delegaciji, ki se letos ponaša z bendi Decibelles, Slift in Cheap House.
    Alicia Edelweiss, izvajalka
    Alicia Edelweiss, izvajalka na festivalu MENT 2020 l Foto: Franzi Kreis

Specialke

MENTove specialke raziskujejo povezave med glasbo, sodobno vizualno umetnostjo, tehnologijo in skupnostjo.

appointMENT 4.0  

MENT v sodelovanju z galerijo DobraVaga 30. januarja organizira otvoritev četrte prodajne razstave umetniških glasbenih plakatov appointMENT 4.0, ki glasbene ustvarjalce MENTa 2020 povezuje z avtorji mlade sodobne domače in evropske umetniške produkcije.

Red Light Radio (NL) x MENT Ljubljana

V navezi z amsterdamskim zatočiščem raznovrstnih glasb Red Light Radio je Borka sestavil ekipo DJ-jev iz različnih koncev ex-Yu regije, ki se bodo v živo predstavili na Radiu Študent in v ploščarni Big Nose, od koder bo neposreden prenos dogajanja na spletni platformi priljubljenega amsterdamskega radia.

Modul@rnice (CZ) x MENT Ljubljana

Češki kolektiv Synth Library Prague bo za tri dni postavil igrišče za ljubitelje sintov in elektronske glasbe, na jaterega se je potrebno prijaviti.

Delavnica: HEX 1.0

Pod mentorstvom umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka bo organizirana delavnica, na kateri bodo gostje lahko izdelali avtorski elektronski inštrument HEX 1.0 iz semi-modularne serije elektronskih zvočil HEX. Na delavnico je potrebna prijava.

BEAM TEAM / zvočno reaktivna mapirana video projekcija

Domači multimedijski umetnici 5237 (Stella Ivšek) in SMECH (Anja Romih) bosta letos s svojimi zvočno reaktivnimi mapiranimi video projekcijami ponovno vizualno opremili tri festivalska prizorišča.Poster MENT 2020

Prejšnji članekKako (finančno) preživeti kot študent 26+
Naslednji članekZakaj vonji izumirajo in kako jih lahko zaščitimo?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.