Glasbeniki v Ljubljani ne bodo več vadili po zakloniščih

Na trendovski lokaciji v bližini Kina Šiška so za glasbene vaje na voljo povsem novi prostori. Glasbeniki so tako v Ljubljani dobili prostore, kjer se lahko prepustijo glasbenemu ustvarjanju in uživajo v urbanem utripu in vrvežu mestnih ulic. So opremljeni in urejeni, v bližini mestnega središča in zvočno izolirani, da ne motijo okolice.

»V preteklosti smo vadili po zakloniščih in industrijskih conah, kjer nam je bilo kar odročno. Novi prostori pa so v neposredni bližini Kina Šiška ki ponuja prav posebno urbano vzdušje in gosti tudi veliko koncertov tako, da nam po navdih ni treba daleč.« je navdušen Jernej, ki v novih prostorih že vadi s svojo rock skupino. V preteklosti so imeli težave prav z dostopnostjo in urejenostjo prostorov, kjer bi lahko vadili. »Težave smo imeli tudi stanjem prostorov, saj vadimo tudi po več ur. Gre za prostor kjer preživimo veliko časa, prostori za namen vaj pa niso bili med najbolj privlačnimi«.

Glasba mnogim pomeni antistresno sprostitev po napornem delovniku in priložnost za sproščeno druženje s prijatelji. »Za manjše bende, ki večinoma ustvarjajo po kleteh marsikje ni posluha. V mestu, kjer so sosedje blizu, pa je še težje« še pravi Jernej »Veliko mi pomeni, da se lahko tudi podružimo ob glasbi in nikogar ne motimo, tudi, če smo malo glasni.«

Več informacij na: www.gig.si/glasbena-hisa-rumena-soba/

Glasbeno ustvarjanje je priljubljen hobi, kreativa in odklop od vsakdana za mnoge v prestolnici, svoj ustvarjalni prostor pa išče tudi veliko kreativnih mladih, ki se bodo jeseni vrnili v šolske in študijske klopi. Novega jesenskega ustvarjalnega zanosa se veseli tudi Sašo, ki obiskuje Akademijo za glasbo v Ljubljani. »Povsod smo bili preglasni in smo imeli veliko težav z lokacijo. Naš kitarist je še srednješolec in nima izpita. Zdaj pa lahko pride na vaje kar z avtobusom!« se nasmeje »Študentski dohodki so nizki, vendar nas je v skupini več in nam ni težko dati nekaj na stran, da lahko vadimo v prijetnem prostoru«. Glasbeni ustvarjalci imajo zdaj več možnosti, da najdejo svoj prostor, ki je namensko prilagojen in namenjen glasbenikom neposredni bližini mestnega središča.

Glasbeno ustvarjanje je v Ljubljani dobilo novo zavetje!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.