Harry Styles vabi v Harryjevo hišo (Harry’s House album)

Harry Styles z novim albumom Harry's House vabi v svoj dom
Harry Styles z novim albumom Harry's House vabi v svoj dom

Harry Styles je na glasbeni sceni že celo večnost. Vsaj tako se zdi v obdobju, ko je luč sveta ugledal njegov tretji samostojni album z naslovom Harry’s House. Po albumu Harry Styles iz leta 2017 in Fine Line iz leta 2019 je tretji najbolj oseben in morda celo najbolj priljubljen pri njegovi skupini oboževalcev. Navdušeni so tudi kritiki in brez dvoma se lahko Hazzu le široko smeji, ko potuje po svetu s svojo turnejo Love on Tour.

Harry Styles postaja mega zvezda glasbenega sveta

Kot del banda One Direction je bil neuradni frontman petih fantov, ki so šli vsi na svojo pot. Hiatus še vedno traja in polni košaro vprašanj o njihovi vrnitvi. Sam bom rekel le to, da ne želim žrtvovati enega, dveh ali morda treh (za nekatere petih) kakovostnih glasbenikov za vrnitev skupine, ki naj ostane še nekaj let le prelep spomin. Zakaj? Eden od razlogov je vsekakor samostojna kariera Harryja Stylesa, ki bo očitno postala tudi filmska, a to je tematika za kdaj drugič.

Zase ne bom dejal, da imam sofisticiran glasbeni okus. Poznam marsikaj, poslušam vse, ampak le redki so glasbeniki, pri katerih bom kupil vsak album. Od pesmi Sign of the Times je Harry Styles med njimi in za zdaj ni razočaral. Tega ne morem trditi za Eltona Johna ali Eda Sheerana. Ne toliko o kakovosti pesmi, ampak spremembi sloga, ki je oba omenjena ustvaril. Ampak dovolj o njima. Harryjeva hiša je tukaj in vabljeni smo vanjo.

*opomba k »dissanju« Eda Sheerana, ki je v trenutku pisanja prispevka izdal nekaj pesmi, ki ponovno spominjajo na njegove začetke. Well played.

Harry Styles je predstavil svoj tretji samostojni album Harry's House
Harry Styles je predstavil svoj tretji samostojni album Harry’s House Foto: on youtube

Harry Styles: Suši, seks, pogovori in sprejemanje

Na albumu Harry’s House je trinajst pesmi. K sodelovanju je med drugim povabil tudi Tylerja Johnsona in Johna Mayerja, a le preko instrumentov. Glavna pesem ostaja As it Was, ki je bila tudi prva izdana. Kot prvo na albumu bi našli Music for a Sushi Restaurant, ki je napisana zato, ker je želel imeti pesem, ki bi bila primerna za predvajanje v suši restavraciji. Precej preprosto kajne? Tako si po vrsti sledijo:

 • Music for a Sushi Restaurant
 • Late Night Talking
 • Grapejuice
 • As it Was
 • Daylight
 • Little Freak
 • Matilda
 • Cinema
 • Daydreaming
 • Keep driving
 • Satellite
 • Boyfriends
 • Love of my Life

Največ pozornosti so poleg naslovne pesmi, ki je edina z videospotom, požele še Matilda, Boyfriends in Love of my Life. Vse tri so najbolj osebne in prenašajo najgloblje sporočilo za tistega, ki bo pesem poslušal. Ponovno ga v svojem tretjem albumu ni strah stopiti v ozadje, da je lahko pesem tista, ki navdušuje. Saj ne, da vokal zaostaja ali da z njim ne eksperimentira, a vseeno. Marsikateri pevci tega ne znajo niti v svojem tridesetem letu kariere. Ker pa govorimo o Harryju Stylesu, je tu tudi pesem Cinema, ki se s kontekstom skladno izgovori nekoliko drugače in doda k njegovemu opusu hrane oziroma okusov. Ti pomenijo seks in nič drugega. Vsekakor bodo še kako vzklikane na njegovi turneji Love on Tour, ki se je uvrstila tudi na naš seznam Najbolj pričakovanih koncertov v naši bližini leta 2022.

Kot je povedal sam, je album naslovil po albumu Hosono House iz leta 1973, ki ga je naredil Haruomi Hosono. To naj bi bil njegov poklon njemu, obenem pa je želel predstaviti, kako je videti en dan v njegovih glavi oziroma mislih. Kot vedno je odličen Zane Lowe v svojem intervjuju.

Harry Styles - Zane Lowe & Apple Music ‘Harry’s House’ Interview

Harry Styles je glasbenik, ki preskuša in se ne boji

Ni težko priznati, da ima ogromno mero talenta in vsega tistega, kar paše zraven. Naj si bodo to njegovi modni trenutki, ki ga povzdignejo na naslovnice časnikov ali pa vstopi v filmski svet. Njegov tretju album naslovljen s Harry’s House je tako rezultat samorefleksije posameznika v času pandemije koronavirusa oziroma samote. Stopil je iz svoje cone udobja in ustvaril album poln čustev in občutkov, če sem nekoliko bolj natančen. Ne gre toliko za to, kaj sporoča, ampak kdo se v pesmih najde in zakaj se je našel v njih.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekRazpis za subvencionirano bivanje v letu 2022/2023 je objavljen!
Naslednji članekŠe 9 Disneyevih all-time klasik

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.