Joker Out razgreli s »Katrino«!

Skupina Joker Out
Pod video se ponovno podpisuje Mark Pirc, ki s svojo ekipo Studio 7 skrbi za celostno podobo benda. Foto: Mark Pirc

Slovenska shagadelic rock n’ roll-a senzacija Joker Out je kmalu po izidu prvenca Umazane misli in dveh razprodanih koncertih v ljubljanski Cvetličarni napovedala izid svojega drugega studijskega albuma. Zdaj so v pričakovanju razprodanega koncerta v Križankah oboževalcem podali novo pesem.

Joker Out razgreli oboževalce s pesmijo Katrina

Ta prihaja, na veselje oboževalcev, že kmalu. Naslovili so ga »Demoni«. Zadnjega avgusta ga bo mogoče slišati v digitalni obliki na vseh pretočnih platformah. Prvič pa ga bodo javnosti v živo predstavili 9. septembra na že razprodanem koncertu v ljubljanskih Križankah, kjer bo na voljo tudi v obliki zgoščenke. Na njem bo 10 novih pesmi, tudi dve v srbskem jeziku.

Za uverturo nam je peterica ponudila prvi singel »Katrina«. »Pesem govori o destruktivnosti, h kateri se ljudje vedno znova vračamo, tako v ljubezni, kot življenju nasploh. Čeprav se zavedamo posledic, ki jih to prinaša, ne znamo reči ne. Zvočno pa je skladba eksplozivni pok, s katerim naznanjamo bolj zrelo in nadgrajeno obliko našega prepoznavnega shagadelic rock n’ roll-a, ki ga v še večjem odmerku prinaša nova plošča,« so o novosti povedali Jokerji.

Skupina Joker Out.
Foto: Mark Pirc

Pod video se ponovno podpisuje Mark Pirc, ki s svojo ekipo Studio 7 skrbi za celostno podobo benda. Spot je bil zaradi številnih obveznosti mladih glasbenikov posnet v zelo kratkem času, pretežno v studiu v Kočevju in na ljubljanskih ulicah. Kot dodaja režiser Mark je trashy pristop ustrezal tudi estetiki, ki so jo želeli prikazati: »Tršo zvočno sliko smo podkrepili z dinamičnim črno-belim spotom, ki vas bo med gledanjem vsaj nekajkrat ujel nepripravljene.«

Kdo je usodna ženska, ki je navdihnila novo pesem?

Pevec Bojan, ki je avtor besedila in glasbe, se ob tem vprašanju le skrivnostno namuzne: »Ne bom vam povedal kdo je Katrina, bo pa ona ob poslušanju pesmi vedela kdo je.« Dodajajo še, da Katrina kot ime v resnici ne pomeni nobene specifične osebe.

Pevec Bojan.
Foto: Mark Pirc

Kaj pravi občinstvo?

Oboževalci so mnenja, da gre za bolj odrasel rockovski zvok, za razliko od prejšnjih pesmi. »Vsega po malem, slišati je nekaj novega. Potegne te refren, ujameš se v besedilu. Morda nekoliko spomni na Arctic Monkeys in The Neighbourhood.«

Skupina tudi poleti ni počivala, poleg vseh šolskih in ustvarjalnih obveznosti so večino časa namenili ustvarjanju svojega drugega albuma. Julija so nastopili na festivalu Exit v Novem Sadu in ena od njihovih dolgoročnih usmeritev je redno koncertiranje v regiji.

Koncert Joker Out v Križankah je razprodan
Koncert Joker Out v Križankah je razprodan Foto: on joker out

Joker Out – Katrina

Joker Out - Katrina (Official Video)

 

Prejšnji članekMladi Slovenec z zlato medaljo na mednarodni računalniški olimpijadi
Naslednji članekSnapchat poravnal večmilijonsko tožbo glede zasebnosti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.