Joker Out so prejeli zlato piščal za izvajalca leta

Le eno leto po tem, ko so bili s strani strokovne glasbene javnosti razglašeni za novince leta, je skupina Joker Out dobila novo priznanje. Prejeli so zlato piščal za izvajalca leta.  Mladi rokerji bodo dosežek proslavili na prihajajočih koncertih in z izidom težko pričakovanega prvega albuma. Med nagrajenci so bili tudi Dan D, Jadranka Juras, Vlado Kreslin in Wckd Nation.

Skupina Joker Out so izvajalci leta 2020

»Veseli nas, da smo, na krilih poslušalcev in bližnjih, uspeli že drugo leto zapored doseči prestižen naziv in hvaležni smo akademiji zlate piščali, da je prepoznala kvaliteto našega dela in ga nagradila s tem priznanjem. Predstavlja en lep sončni žarek v letu, ki ni bilo prijazno z nastopov pred občinstvom željnimi glasbeniki. Zlato piščal bomo zato v našem prostoru za vaje s ponosom postavili na polico poleg lanskoletne, kjer bosta priči nastanku novih pesmi, ki jih bo užitek ustvarjati za publiko, ki nam tudi v takih časi, daje tako shagadelično podporo,« so ob tem povedali fantje. Skupina pa obenem sporoča, da se kmalu spet vidimo pod odri in da njihovemu težko pričakovanemu prvemu albumu poletje že krepko diha za ovratnik.

Joker Out so postali izvajalci leta
Joker Out so postali izvajalci leta

Zlato piščal so prejeli…

Poleg skupine Joker Out, ki je prejela nagrado za izvajalca leta, so pri Akademiji podelili tudi preostale nagrade. Novinci leta so postali Wckd Nation, skladbo leta je posnela skupina Dan D, album leta so posneli Okustični & Jadranka Juras, nagrado za življenjsko delo pa je prejel Vlado Kreslin.

Izvajalec leta – Joker Out

Novinec leta – Wckd Nation

Album leta – Enkratna, neponovljiva (Okustični in Jadranka Juras)

Skladba leta – Ne naredi mi tega (Dan D)

Nagrada za življenjsko delo – Vlado Kreslin

Zlata piščal 2021
Zlata piščal 2021

O nagradi zlata piščal

Zlata piščal je slovenska strokovna glasbena nagrada, ki jo podeljuje kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke v slovenski popularni glasbi. Je edina slovenska strokovna nagrada, namenjena izvajalcem in ustvarjalcem zabavne glasbe. Društvo je nagrade prvič podelilo leta 2015 za leto 2014, podelitev pa je od takrat naprej postala tradicionalna. Vsako leto akademija, sestavljena iz različnih strokovnjakov iz glasbene in medijske industrije, preuči bero preteklega leta, predlaga nominirance in izbere nagrajence. Glasbeniki so zlato piščal odlično sprejeli, saj vseskozi pridobiva na ugledu in postaja referenca v biografijah glasbenikov. Nagrade podelimo vsako leto na posebni slovesnosti, ki vključuje tudi nastope različnih glasbenikov in debate o aktualnih temah v glasbeni industriji.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZnani so nominiranci za kresnika
Naslednji članekAndroid 12 vsebuje odklepanje avta s pametnim telefonom
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.