Klumpanje 2012

Klumpanje je tradicionalna, letos že 13. prireditev zapovrstjo, ki se bo odvijala 6. in 7. julija na Svetem Križu, hribu nad Planino pri Sevnici. Organizatorja, Kluba mladih Planina oz. na kratko Klump-a, vsaj bližnji okolici ni potrebno posebej predstavljati, saj je v obdobju od nastanka s svojimi aktivnostmi in raznimi prireditvami, tako kulturnega kot športnega značaja potrdil, da gre za zelo aktiven klub na širšem Kozjanskem. Velja tudi omeniti, da se je Klump izkazal tudi pri raznih drugih akcijah, ki so tako ali drugače pripomogle k večji prepoznavnosti kluba samega, kraja Planina pri Sevnici, celotnega Kozjanskega in seveda tudi tudi občine Šentjur. Dokaz za to je v letu 2004 prejeto najvišje priznanje občine Šentjur, Ipavčeva plaketa.

Klumpanje, športno-družabni dogodek, začinjen z obilo dobre glasbe in zabave, je s selitvijo večernega koncerta na novo, res izjemno lokacijo, Sveti Križ – hrib nad Planino pri Sevnici in pa časovno širitvijo dogajanja na dva dneva, v svojih trinajstih letih iz majhnega koncerta prerasel v pravi dvodnevni festival na širšem Kozjanskem!

Letošnje Klumpanje bo potekalo v petek, 6. julija in soboto, 7. julija, ko se bo vrhunska glasba prepletala s športnimi in družabnimi aktivnostmi. Prireditev bo ob 19.30 otvoril petkov glasbeni večer ko bodo nastopili Big Foot Mama, Zmelkoow, Maja Keuc, Drugo Dugme, Aperion in Vertum.

V soboto se del dogajanja seli na igrišči pred osnovno šolo Planina pri Sevnici, kjer se bo ob 9.00 začel velik turnir v malem nogometu. Vzporedno bodo tako na glasbenem prizorišču kot tudi ob samih igriščih potekale razne družabne aktivnosti. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki bodo lahko sodelovali v različnih delavnicah, obiskal pa jih bo tudi vsem dobro znani Spidi. Obe prizorišči bo neprestano povezoval brezplačen avtobus. V večernih urah se dogajanje zopet seli na nazaj na Sveti Križ, kjer se bo ob 19.30 začel odvijati drugi del glasbene prireditve, ko bodo nastopili Mi2, Dan D, The Drinkers, Cover Lover, Requiem in Radiostorm. Vsak večer obiskovalce čakajo tudi presenečenja, koncertno dogajanje pa bodo tako kot vsako leto tudi letos popestrili spektakularni svetlobni efekti, ki bodo skupaj z odlično glasbeno zasedbo na edinstvenem odru pričarali vzdušje, kakršno se za Klumpanje tudi spodobi.

Poskrbljeno bo za brezplačno kampiranje in seveda hrano ter pijačo. Potrebno je poudariti, da tudi letos za vse kampiste pripravljamo brezplačen sobotni zajtrk. Za vse tiste, ki se bodo na Klumpanje pripeljali z avtomobili, bodo na Planini pri Sevnici urejena parkirišča, od koder bodo redno, vsakih 15 minut, na samo prizorišče koncerta vozili brezplačni avtobusi!

Vstopnice je moč kupiti v predprodaji na vseh prodajnih mestih Eventim-a (do 5. julija po predprodajni ceni), lahko pa jih bo kupiti tudi na dan koncerta, na samem vhodu v prireditveni prostor.

Podrobnejše informacije pa najdete tudi na uradni spletni strani prireditve www.klumpanje.com.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.