Učenje v knjižnici

Asian female student sitting on floor in the library, Open and learning textbook from bookshelf in the International College/University Library.
Foto: sorn340 iz iStock

Med seboj smo si različni. Nekateri potrebujemo mir, tišino, da se lahko učimo, drugih pa nenehen hrup ne moti. Knjižnice imajo prostore namenjene učenju in v njih lahko tisti, ki potrebujete mir, najdete prav to.

NUK

V NUK-u so prostori namenjeni študiju in raziskovalnemu delu. V prostorih čitalnic so čitalniška mesta na voljo le za miren, individualni študij, imajo pa tudi prostor, ki je namjen skupinskemu delu, saj sam študijski proces velikokrat zahteva tudi skupinsko delo.

Knjižnice na fakulteti

V knjižnici na fakulteti boste našli vso potrebno literaturo za študij in prostore, kjer se boste lahko v miru osredotočili na učenje.

 

CTK

CTK je Centralna tehniška knjižnica, ki se nahaja v bližini Cankarjevega doma. V njej je mir in veliko prostora za učenje, razpršenega po celem prostoru, poleg tega pa imajo tudi tiho čitalnico.

Na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana pa lahko najdete podatke o knjižnicah znotraj posameznih enot (npr. Knjižnica Šiška, Bežigrad…) ter njihovih prostorih za učenje.

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.