Majske igre 2011

V ponedeljek, 9. 5. 2011 so se v naselju Rožna dolina začele študentom že prav dobro znane Majske igre, ki so namenjene predvsem druženju in sprostitvi pred izpitnim obdobjem. Tritedenski projekt kulture, športa in zabave bo trajal vse do 25. maja.
Uradno so 28. Majske igre otvorili varuhinja človekovih pravic v RS Zdenka Čebašek Travnik, rokometašice Krima in otroci študentskih družin. Za študente pa se je zabava začela po uradnem delu, ko se je pričel koncertni del Otvoritve Majskih iger, na katerem so nastopili Divine Illusion, Liquf, Dirtswitch, 6Pack Čukur, Mi2 in Kwaschen Retaschy.
Za lep prvi kulturni otoček, ki je potekal v torek, 10. 5. 2011 so poskrbeli otroci študentskih družin ter nadarjeni glasbeniki. Preprosto črni so nam na svoj način dokazali zakaj je glasba kot maj. Bee Geesus, ljubljanski pevski zbor je sledil svojemu vodilu: “Z dobro glasbo delati dobro.” Za pester zaključek prvega kulturnega otočka sta poskrbeli mlada moška vokalna zasedba Oktet 9 in A-Kamala.
V četrtek, 12. 5. 2011 je kultura potekala malo drugače, temi tega otočka sta bili narava in znanost. Študentje so se naučili kako presaditi lončnico in zanjo dobro skrbeti in si ogledali razstavo živali. Za vse ljubitelje znanosti je Nova akropola predstavila Teslo in njegovo skrivnostno moč imaginacije. Petra in Janez Matos sta predstavila življenje v ekološki skupnosti na JZ Indije.
Ta teden so se ljubitelji športnih aktivnosti lahko preizkusili v različnih športnih disciplinah: Atletskemu troboju, odbojki na mivki, biljardu, študentskemu maratonu, ročnem nogometu in letošnji novi športni panogi, namenjeni bolj za zabavo- človek ne jezi se.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.