Najboljši klubi in bari za žuranje

Z začetkom študijskega leta se začnejo tudi študentske žurke. Ki so še posebej zanimive za bruce (in bruce po duši seveda). Od vseh brucovanj, do žurk za noč čarovnic, do Škisove tržnice, Majskih iger, žurk po izpitnih obdobjih itd. Za vas smo zato pripravili seznam klubov, barov in krajev za druženje ter žuranje.

Za sproščeno druženje

Nekateri mirni in dnevni lokali se zvečer spremnijo v prave žurerske lokale z DJ-ji. Nekateri bolj znani so: ČinČin, ki ima prostor v nekdanji Tobačni, v centru pa najdeš predvsem Centralno postajo in Pritličje.

Za bolj uglajene žurerje

V centru mesta najdete klub Top Six, v katerem se vsak vikend dogajajo različne zabave, klub pa ne počiva tudi med tednom, saj je večkrat prizorišče študentskih zabav. Malce ven iz mesta je še klub Cirkus, ki je precej podoben Topu. Dobri alternativi sta tudi Ljubljanski grad in klub na Nebotičniku.

Za rockerje po duši

Blizu Kardeljeve ploščadi, kjer se nahaja kar nekaj fakultet, najdemo Cvetličarno, v kateri poleg odličnih zabav, lahko najdemo tudi koncerte različnih izvajalcev. Za ljubitelje rocka je primeren tudi Orto bar, v katerem poleg bara najdete tudi plesišče in koncerte rock izvajalcev.

Alternativa

Za ljubitelje alternative sta primerna Klub K4, v katerih so predvsem DJ-ji, ki vrtijo elektronsko glasbo in seveda Metelkova, ki je eno najbolj znanih središč neodvisnega umetniškega dogajanja v Evropi. Tam najdeš številne klube, ki pa zaživijo šele okoli polnoči, zabave pa trajajo vse do jutra.

Skriti kotički

Malce manj poznana je še Skalca, ki spominja na pub, v katerem boš našel precej ugoden alkohol, lahko plesal na stare komade in se gugal sredi prostora, ali Companeros, ki je eno izmed najljubših prizorišč študentskih zabav.

Lahko pa se preprosto udeležiš, katere izmed domskih zabav, ki se dogajajo tako v Rožni dolini ali v Mestnem logu, tudi s temi zagotovo ne boš zgrešil.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Prejšnji članekNajvečje glasbene uspešnice mesta igralnic napolnile domžalski blunout
Naslednji članekZnaki in simptomi tesnobe in anksioznosti

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.