Pesmi, ki jih mora imeti vsaka božična playlista!

Počasi se bomo poslovili od jeseni in pozdravili zimo. Čeprav se ta uradno začne šele 21. decembra, se za mnoge zimski čas začne že s 1. decembrom. Decembrsko vzdušje je zaradi približujočih se praznikov vedno božično obarvano. K temu sodijo tudi božične pesmi. Zato ti bomo povedali, katere moraš tudi ti imeti na svojem seznamu predvajanja.

1. Wham!: Last Christmas

Pesem dua Wham! je seveda klasika božičnega žanra. Izšla je decembra leta 1984 v okviru albuma Music from the Edge of Heaven. Napisal jo je pokojni George Michael. O priljubljenosti pesmi govori podatek, da sta svoji verziji izdali tako Ariana Grande kot Taylor Swift.

Wham! - Last Christmas (Official Video)

2. Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You

Božična pesem, ki je podobno kot prejšnja postala standard zimskih časov. Izšla je konec oktobra 1994 kot glavna pesem prvega prazničnega albuma Mariah Carey z naslovom Merry Christmas. Napisala jo je Carey z rednim soustvarjalcem in glasbenikom Walterjem Afanasieffom. Tudi ta pesem ima priredbe drugih glasbenikov, med najbolj priljubljenimi je verzija Michaela Bubleja, ki velja za enega bolj priljubljenih izvajalcev božičnih pesmi.

Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You (Official Video)

3. Darlene Love in Phil Spector: Christmas (Baby Please Come Home)

Christmas je druga najstarejša pesem na seznamu in zato v originalni izvedbi najbrž tudi najmanj znana. Nastala je v okviru sezonskega albuma A Christmas Gift for You from Phil Spector. Besedilo za leta 1963 izdano pesem so napisali glasbeni producent Spector in glasbenika Jeff Barry in Ellie Greenwich. O priljubljenosti pesmi govori tudi to, da sta svoji verziji izdala Mariah Carey in Michael Buble.

Darlene Love - Christmas (Baby Please Come Home) (Official Audio)

4. Bobby Helms: Jingle Bell Rock

Če ostale pesmi veljajo za božične klasike, potem je Jingle Bell Rock, ki je izšla v okviru albuma z enakim naslovom, klasika božičnih klasik. Besedilo sta spisala pisca Joe Beal in Jim Boothe. Pesem je izšla leta 1957.

5. Pop Design: Na božično noč

Priredba skupine Pop Design iz leta 1989, ki si je izposodila melodijo pesmi Man of the World nemškega dueta The Windows Speaks. Besedilo je napisal član zasedbe Miran Rudan. Izšla je v okviru albuma Slava vojvodine Kranjske.

Pop Design - Na božično noč

Še nekaj predlogov …

Seveda so to naši predlogi. Žanr božičnih pesmi je namreč poln pesmi, ki so zelo priljubljene. Mednje spadajo tudi pesmi, kot so Santa Tell Me od pevke Ariane Grande, priredbo It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas od Michaela Bubleja in pesem Justina Bieberja Mistletoe.

Prejšnji članekNori žabon se vrača!
Naslednji članekUstvarjanje raketnega bencina iz smeti v zemeljski orbiti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.