Po treh letih se vrača glasbeni event: Prihaja tudi Dubioza!

Dubioza Kolektiv se vrača v Slovenijo skupaj z Ritmom mladosti
Dubioza Kolektiv se vrača v Slovenijo skupaj z Ritmom mladosti Foto: Goran Lizdek in Edvin Kalić

Eden najbolj priljubljenih bandov v naši regiji se vrača v Ljubljano. Štiri leta so minila od epskega Soundclasha v Stožicah, ko smo jih pri nas nazadnje videli. Vrača se Dubioza Kolektiv, ki bo nastopila na letošnjem Ritmu mladosti, ki se prav tako vrača po treh letih odsotnosti. Svetovni fenomen, ki je bil nekoč »zgolj« originalna zafrkantsko-angažirana balkanska avantgarda prihaja v Ljubljano.

Dubioza Kolektiv na letošnjem Ritmu mladosti

Najpopularnejši bosanski bend, je pred kratkim izdal album Agrikultura, nov desant na slovensko prestolnico pa bo izvedel po izdatni poletni koncertno-festivalski turneji. Visokooktanska dub-ska-punk-reagge-rock atrakcija, ki se je na regionalni in svetovni glasbeni zemljevid postavila s hiti, kot so Kažu, Kukuz, Himna generacije, Rijaliti, No Escape (from Balkan), Blam Blam in U.S.A., osvaja občinstvo z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona. In čas je, da po štirih letih končno spet premaknejo tudi Ljubljano!

Ritem mladosti se v letu 2022 vrača na glasbeno sceno!
Ritem mladosti se v letu 2022 vrača na glasbeno sceno!

Ritem mladosti, na katerem bo nastopila Dubioza, se bo zgodil 21. oktobra ob 20:00. Tako se tudi priljubljeni glasbeni dogodek vrača po kar treh letih odsotnosti. V ljubljanski dvorani L56 Litostroj.

»Po skoraj treh letih premora se na slovensko sceno vrača Ritem mladosti! Tokrat na novi lokaciji & odličnim line-upom! V kratkem vam razkrijemo več!« so zapisali na svojem FB profilu in navdušili množico.

Dubioza Kolektiv pred štirimi leti v Stožicah
Dubioza Kolektiv pred štirimi leti v Stožicah Foto: Marko Delbello Ocepek on Ritem mladosti

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekLiterarni kritiki Kritiško sito podelili Ani Marwan z romanom Zabubljena
Naslednji članekMarjan Šarec na srečanju Nata: »Slovenija ostro obsoja ruski napad na Ukrajino«

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.