Reportaža: Amelie Lens v Kurzschlussu

Kurzschluss letos ponovno odpira svoja vrata. Prvi dogodek v nizu vseh prihajajočih, je bil tokrat v znamenju techno ritmov. Dogodek, s težko pričakovano belgijsko DJ-ko Amelie Lens, je potekal v petek, 26. oktobra, na Gospodarskem razstavišču. Že več kot teden prej je bil razprodan, saj je bilo povpraševanje izjemno. Tudi mi smo se ga udeležili, zate pa smo pripravili kratek povzetek dogajanja.

Vrata so se odprla že ob 23.00 uri, večer pa je otvoril Veztax. Nedvomno je eden izmed vodilnih techno DJ-ev in producentov v regiji, ki je občinstvo dobro ogrel.

Amelie Lens na Kurzschluss. foto: Neja K. Mastnak

Ob 00.30 je vzdušje začel stopnjevati Valentino Kanzyani, ki je eden najbolj poznanih in priznanih DJ-ev pri nas. Za sabo ima že dolga leta glasbene kariere, izkušnje pa tako rekoč iz celega sveta. Vzdušje se je stopnjevalo, ob 2.00 pa smo končno dočakali zvezdo večera, Amelie Lens. Belgijka, ki je že vrtela na največjih in najodmevnejših dogodkih, kot so belgijski festival Tomorrowland, nizozemski Awakenings, hrvaški Sonus, srbski Exit, ter na mnogih drugih, je brez dvoma pokazala, zakaj je ta hip najbolj priljubljena techno izvajalka. Občinstvo je bilo navdušeno, organizatorji pa so poskrbeli tudi za vrhunski light show. S svojo energijo in nepozabnim setom, je Amelie svoj vzdevek »the techno queen« nedvomno potrdila. Dve uri njenega seta sta prehitro minili, nato pa je obiskovalce zabaval Uto Karem. Italijan, kateri ima leta izkušenj, njegovo glasbo pa vrtijo in podpirajo največji techno izvajalci, kot sta npr. Carl Cox in Richie Hawtin, je občinstvo še vedno držal na vrhuncu. Večer je nadaljeval Tommy Declerque, slovenski DJ in producent. Po njegovem energičnem nastopu, nas je v jutro popeljal Damir Hoffman. Dogodek se je počasi bližal h koncu, plesišče pa se je počasi praznilo. Za tiste najbolj vztrajne, pa je poskrbel DJ Gumja, ki je zaključil ob 11.00 uri.

Amelie Lens na Kurzschluss. foto: Neja K. Mastnak

Zjutraj smo se polni vtisov in lepih doživetij vrnili domov. Dogodek je bil enkraten, vsekakor pa tudi eden izmed redkih, ki trajajo kar celih 12 ur! Nedvomno smo se dobro naplesali, sedaj pa že pričakujemo naslednji večji Kurzschluss dogodek, ki bo 16. novembra. Obiskal nas bo Sven Väth, eden izmed vrhunskih techno DJ-ev, ki je med drugim headliner serije dogodkov Cocoon, ki domujejo nikjer drugje, kakor na legendarni Ibizi.

Se vidimo?

Prejšnji članekNajboljše modne spletne trgovine
Naslednji članek25 načinov za varčevanje energije (del 4)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.